Haberler

Afganistan'da Mülteci Çocuklar Sirkle Eğleniyor

Evlerinden uzak kalan çocukların yüzlerini güldürmek için Ulusal Sirk Şebekesi gösteriler düzenliyor.

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki mülteci kamplarında yaşayan çocuklar için Ulusal Sirk Şebekesi tarafından sirk gösterileri düzenlendi.

Yaşadıkları yerlerde devam eden savaşlardan ve çatışmalardan aileleriyle kaçarak kendi ülkesinde mülteci konumuna düşen çocukların yüzleri sirk gösterileri sayesinde biraz da olsa gülüyor.

Kabil'in Bağlan Mülteci Kampında düzenlenen sirk gösterisi, minik mülteci çocuklar tarafından hayranlık ve şaşkınlıkla seyredildi. Sirk oyuncularının hareketleri çocukların alkışını aldı.

Kabil'in değişik bölgelerinde düzenlenen sirk gösterileri mülteci çocukların yanı sıra diğer vatandaşların da ilgisini çekti. Gösterileri izlemek için sirkin kurulduğu yerde büyük kalabalık toplandı.

Kabil'deki 14 mülteci kampında çocuklar sirk eğitimi alıyor -

Afganistan'ın değişik bölgelerindeki savaşlardan dolayı evlerinden olan mülteciler için başkent Kabil'de kurulan 14 kampta Ulusal Sirk Şebekesi'nin gösterilerini sunması ve burada sirk gösterileri hakkında eğitim verilmesi için tesisler yapıldı.

Ulusal Sirk Şebekesi Sözcüsü Ahmet Ferdin, AA'ya yaptığı açıklamada, bu tesislerde Afgan hocalar tarafından mülteci çocuklara sirk gösterisi eğitimi verildiğini belirterek, böylece çocuklar için bir eğlence imkanı sağlandığını kaydetti.

Ferdin, başlayan sirk festivalinin bir hafta boyunca Kabil'in 16 değişik bölgesinde devam edeceğinin söyledi. Ferdin, festivalin sonunda değişik kentlerden gelen sirk oyuncuları arasında bir yarışma düzenleneceğini dile getirdi. Sirk gösterilerinin bu bir haftada yoğunlukla Kabil'in sokakları, parkları ve mülteci kamplarında yapılacağını aktaran Ferdin, Afganların sirke büyük ilgi gösterdiğini bildirdi.

Ferdin, "Sirk festivalini her yıl başkent başta olmak üzere ülkenin tüm büyük şehirlerinde düzenliyoruz. Çocuk ve genç oyuncular gösterilere katılıyor. Çok sayıda kişi de sirki öğrenmek için bu festivalde isimlerini yazdırıyor ve biz de imkan buldukça onlara eğitim veriyoruz" dedi.

Yoğunlukla çocuklar için faaliyet gösteren Ulusal Sirk Şebekesi, 2002 yılında Afganistan'da kuruldu ve şimdiye kadar yüzlerce Afgan çocuğa sirk eğitimi verdi. Ulusal Sirk Şebekesi, Avrupa Birliği, Danimarka ve Afgan hükümetinin mali desteği ile faaliyetlerini sürdürüyor. - Kabil

Kaynak: AA / Güncel

Afganistan Kabil Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title