Haberler

Afganistan'da Kaçırılan New York Times Muhabiri Serbest Bırakıldı

Afganistan'ın Kuzeyinde 4 Gün Önce Kaçırılan New York Times Gazetesi Muhabiri Stephen Farrell, NATO Askerlerinin Operasyonuyla Serbest Kaldı.

Afganistan'ın kuzeyinde 4 gün önce kaçırılan New York Times gazetesi muhabiri Stephen Farrell, NATO askerlerinin operasyonuyla serbest kaldı.

Kunduz vilayetine bağlı Çar Dara bölge yöneticisi Abdülvahid Ömerkheil, cumartesi günü tercümanı ile birlikte kaçırılan Farrel'lin, NATO askerlerinin sabah gün ağarmadan önce düzenlediği bir baskın sonucu kurtulduğunu söyledi.

Kunduz vilayetine bağlı Çar Dara bölge yöneticisi Abdülvahid Ömerkheil,  NATO askerlerinin İngiliz gazeteci Farrell ile Sultan'ın tutuldukları eve şafak sökmeden önce baskın düzenlediğini, operasyon sırasında bir Afgan kadının öldüğünü kaydetti.

İngiliz özel kuvvetlerinin sabaha karşı düzenledikleri operasyonda bir Afgan kadın ile Farrell için tercümanlık da yapan Afgan gazeteci Muhammed Sultan’ın hayatını kaybettiği açıklandı.   

Muhammed Nebi adlı bir yöre sakini de, dün gece 2 araçla gelen bir grup Taliban savaşçısının evine girdiklerini, yanlarında yabancı bir gazeteci ile Afgan çevirmenin bulunduğunu anlattı.

NATO güçlerinin gece yarısı helikopterlerle gelerek baskın düzenlediğini belirten Nebi, operasyonda baldızının öldüğünü ayrıca evin önünde Muhammed Sultan’ın cesedini gördüğünü, NATO askerlerininse Farrell'ı götürdüğünü söyledi.

Kunduz vilayet sözcüsü Muhammed Sami Yovar da, gazetecinin İngiliz özel kuvvetlerinin operasyonuyla kurtarıldığını ve baskında Sultan'ın öldüğünü doğruladı.

Farrell ile tercümanı, cumartesi sabahı kaçırıldıkları sırada, Taliban militanlarının kaçırdığı tankerlere NATO'nun hava saldırısı düzenlediği yere gitmeye çalışıyorlardı. Kunduz'daki hava saldırısında onlarca sivilin öldüğü belirtilmiş, olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title