Haberler

Afganistan'da İntihar Saldırısı: 1 Ölü, 3 Yaralı

Güncelleme:

Afganistan'ın başkenti Kabil'de polise eğitim veren özel bir firmanın yabancı çalışanlarına, bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında bir sivil öldü.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de polise eğitim veren özel bir firmanın yabancı çalışanlarına, bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında bir sivil hayatını kaybetti, üç kişi yaralandı.

Kabil Polis Yetkilisi Farid Afzali, olay yerinde basına yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde başkentin Kabilbay bölgesinde özel bir firmanın yabancı çalışanlarına bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında bir sivilin öldüğünü, üç yabancının yaralandığını söyledi.

Afzali, "Saldırı yabancı çalışanların kullandığı zırhlı araçlara düzenlendi. Araçlar zırhlı olduğu için onlardan ölen olmadı, sadece üç kişi yaralandı. Bölgeden geçen bir Afgan vatandaşı da hayatını kaybetti" dedi.

Görgü tanıkları, şiddetli patlamada yabancıların da öldüğünü ifade ederek çok sayıda Amerikan askerinin saldırıdan sonra olay yerine geldiğini, ölen ve yaralananları hızla hastaneye kaldırdığını belirtti.

Patlamanın şiddetiyle bölgedeki çok sayıda ev, iş yeri ve araç zarar gördü. Olay yerine giden tüm yollar saatlerce trafiğe kapandı.

Saldırıyı üstlenen Taliban'ın sözcüsü Zabiullah Mücahid, saldırının NATO güçlerine düzenlendiğini öne sürerek 10 NATO askerinin öldürüldüğünü iddia etti. - Kabil

Kaynak: AA / Güncel

Afganistan Kabil Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title