Haberler

Afganistan'da Dünya Barış Günü Kutlaması

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir grup, Dünya Barış Günü dolayısıyla yürüyüş düzenledi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir grup, Dünya Barış Günü dolayısıyla yürüyüş düzenledi.

Kabil'in Şah-ı Du Şemşire-i Veli bölgesinde toplanan grup, buradan Deh Afganan bölgesine kadar yürüdü. Grup, "Barış istiyoruz", "Barışçıl bir ortamda yaşamak bizim de hakkımız" gibi sloganlar attı.

Yürüyüşün ardından Kabil kent merkezindeki Deh Afganan'da toplanan grup, burada Afgan sanatçıların barış ile ilgili şarkılarıyla eğlendi.

Etkinliğin organizatörlerinden Sami Derei yaptığı açıklamada, "Bu etkinliği halkımızın barışa olan özleminden dolayı tertip ettik. Buradaki insanların hepsi de savaş karşıtı. Bunu göstermek istedik. Kalabalığı görüyorsunuz, vatandaşlar böylesi etkinliklere çok sıcak bakıyor ve herkes ülkede barışın hakim olmasını umut ediyor" dedi.

Afgan şarkıcı Javed Zever de, "Afgan sanatçılar olarak barış isteğimizi göstermek için burada toplandık, barışçıl bir ortamda bulunma arzusu her insanın temel hakkıdır. Bizim de barış ortamında yaşamak hakkımız var ve artık savaş istemiyoruz. Teröre ve savaşa hayır diyoruz" şeklinde konuştu.

Afganistan'ın ilk kadın rap şarkıcısı Sosan Firoz ise, 36 yıldır savaşın devam ettiği ülkede bir gün barışın hakim olacağına inandığını dile getirdi. Vatandaşlara çağrıda bulunan sanatçı, "Barışın tesisi için kadınların ve erkeklerin mücadele etmesi gerekiyor. İnsanları harekete geçmeye çağırıyorum, sadece konuşmakla bir yere varılamaz" dedi.

Sosan Firoz, "Halkın barış için ayağa kalkması gerekiyor, yıllarca 'barış gelecek diye bekledik' ama bir şey olmadı. Şimdi harekete geçme zamanı. Ben bugün barış talebimizi dünyaya duyurmak için buradayım, ayrıca tehditlerden de korkmuyorum" diye konuştu.

Coşkulu grup daha sonra, Afganistan Sirk Merkezi tarafından yapılan gösteriyi izledi.

Dünya Barış Günü, önceki yıllarda resmi törenlerle kutlanıyordu, ancak bu yıl ilk kez vatandaşlar tarafından halka açık olarak kutlandı.

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Barış Günü Afganistan Kabil Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title