Haberler

Afganistan'da Çatışma: 26 Ölü

I Taliban militanlarının, Afganistan'ın kuzeyindeki Cevizcan vilayetinin üç ilçesine eş zamanlı olarak düzenlediği saldırıda çıkan çatışmada 26 kişi öldü.

MEZAR-I Taliban militanlarının, Afganistan'ın kuzeyindeki Cevizcan vilayetinin üç ilçesine eş zamanlı olarak düzenlediği saldırıda çıkan çatışmada 26 kişi öldü.

Cevizcan Emniyet Amiri Abdulhafiz Haşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada militanların, Cevizcan'ın Darzab, Mangecik ve Ham AB ilçelerine dün akşam saatlerinde saldırmasının ardından çatışma yaşandığını söyledi.

Sabaha kadar devam eden çatışmalarda 22 militanla 4 güvenlik görevlisinin yaşamını yitirdiğini kaydeden Haşi, 20 militan ve 4 güvenlik görevlisinin de yaralandığını belirtti. Haşi, takviye güçlerin bölgelere ulaşmasıyla militanların kaçtığını da sözlerine ekledi.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit ise Ham AB ilçe merkezinin kontrolünü ellerine geçirdiklerini ve saldırılarda çok sayıda güvenlik görevlisinin öldürüldüğünü iddia etti.

Taliban örgütü, son zamanlarda saldırılarını Afganistan'ın kuzeyinde yoğunlaştırırken, geçtiğimiz pazartesi günü Taliban'ın eline geçen Kunduz kent merkezi, perşembe gün düzenlenen operasyonla yeniden Afgan ordusunun denetimine geçmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Afganistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title