Haberler

Afganistan'da Çalışmalar: 73 Ölü

Nangarhar kentinin Dur Baba ilçesinde 5 günden beri polis ve Taliban arasında devam eden çatışmalarda 73 kişi hayatını kaybetti.

Afganistan'ın Nangarhar kentinin Dur Baba ilçesinde 5 günden beri polis ve Taliban arasında devam eden çatışmalarda 73 kişi hayatını kaybetti.

Nangarhar Sınır Polis Yetkilisi Muhammad Ayub Husaynhel, yaptığı açıklamada aralarında Pakistan vatandaşlarının da bulunduğu yüzlerce Taliban militanın kentin Dur Baba ilçesini ele geçirmek için geniş çaplı saldırı düzenlediğini, 5 günden beri sürdüren çatışmalarda 73 militanın öldüğünü söyledi.

Söz konusu çatışmalarda 38 militanın da yaralandığını dile getiren Hüsaynhel, çatışmaların sona erdiğini ve bölge güvenliğini sağlandığını aktardı.

Hüsaynhel, "Çatışmalardan dolayı Dur Baba ilçesinde yaşayan onlarca aile evlerini terk etmek zorunda kalmıştı, bölgeyi terk eden ailelerin tekrar evlerine gelmesini istiyoruz" diye konuştu.

Çatışmalarda Afgan güçlerinin kayıplarıyla ilgili bilgi verilmedi.

Dur Baba ilçesindeki çatışmalardan dolayı evini terk eden Layik Şah, "Evlerimiz militanlar tarafından ateşe verildi, şimdilik güvenlik sağlanmış ama genelde burada yaşamak çok zor. Sürekli ilçeye militanların saldırmasını bekliyoruz. Sık sık Afgan güçleri ve militanlar arasında ciddi çatışmalar yaşanıyor" dedi.

Taliban ise bu çatışmalarla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Son dönemlerde Afganistan'ın değişik bölgelerinde Afgan güçlerinde yönelik Taliban saldırıları artmış durumda, Afganistan'ın Savunma Bakanlığından alınan bilgiye göre, şu an ülkenin 14 vilayetinde Afgan güçleri ve Taliban arasında yoğun çatışmalar devam ediyor. - Kabil

Kaynak: AA / Güncel

Afganistan Nangarhar Pakistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title