Haberler

Afganistan'da Bağımsızlık Kutlamaları (2)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Bağımsızlık gününü kutlamalarından detaylar Ülke genelinde birçok kentte düzenlenen programlarla 96'ıncı bağımsızlık yıldönümü kutlanıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Bağımsızlık gününü kutlamalarından detaylar Ülke genelinde birçok kentte düzenlenen programlarla 96'ıncı bağımsızlık yıldönümü kutlanıyor. Resmi törenlere ilaveten halka açık konser ve şenliklerin de organize edilmesi vatandaşların daha fazla katılımını sağlıyor. Başkent Kabil'in Bağ-ı Babür (Babür Bahçesi) Parkı'nda düzenlenen etkinliğe, binlerce kişi katıldı. Programda, katılımcılardan bazıları geleneksel Afgan dansı 'Attan' oynarken vatandaşlar da doyasıya eğlendi. Genç sanatçıların konser verdiği etkinlik sırasında olası terör saldırılarına karşı asker ve polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Teröre karşı birlik olma mesajlarının verildiği konserde sanatçılar, halktan, güvenlik güçlerine destek vermesini istedi. Bağı Babür Parkı'ndaki etkinliğin organizatörlerinden Ümid Şerifi, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, bağımsızlık günü münasebetiyle dünyaya farklı bir mesaj vermek istediklerini söyledi. Şerifi, " Afganistan'da her hayat devam ediyor. Halkımız her şeye rağmen dans edip eğlenebiliyor. Bağımsızlık günü dolayısıyla dünyaya, adı terör olayları ile anılan ülkemizde aslında bizim halkımızın da gülüp eğelenebileceğini göstermek istedik." Dedi. Kimi uzmanlar ise NATO çatısı altında halen onlarca ülkenin askerinin bulunduğu ülkede bağımsızlık kutlamalarının şimdilik anlamsız olduğunu, kutlamaların ancak tüm yabancı askerlerin ülkeden ayrılmasından sonra bir anlam ifade edeceğini dile getiriyor. 19 Ağustos 1919'da Emanullah Han liderliğinde İngiltere'den kazanılan bağımsızlık, Sovyet işgali, ardından Taliban dönemi ve akabinde başlayan Amerikan işgali sırasında bu denli coşkulu kutlanmıyordu.

Kaynak: AA / Güncel

Afganistan Kabil Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title