Haberler

Afganistan'da 3 Kliniğe Tıbbi Ekipman ve Malzeme Desteği

Türkİşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Afganistan’da sağlık sektörünün geliştirilmesi ve desteklenmesi kapsamında Kabil Vilayeti Karabağ İlçesinde bulunan 3 kliniğe tıbbi ekipman ve malzeme desteği verildi.

Türkİşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Afganistan'da sağlık sektörünün geliştirilmesi ve desteklenmesi kapsamında Kabil Vilayeti Karabağ İlçesinde bulunan 3 kliniğe tıbbi ekipman ve malzeme desteği verildi.

TİKA Afganistan'da sağlık alanında gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu çerçevede Kabil Vilayeti Karabağ İlçesinde bulunan 3 kliniğe tıbbi ekipman ve malzeme desteğinde bulunuldu. Kabil Vilayeti Karabağ İlçesinde faaliyet gösteren Bağ-ıArık BHC Kliniği, Kala-e Kadı BHC Kliniği ve Karabağ 20 Yataklı Hastanesinde bulunan DHD Kliniği bölgedeki köylere sağlık hizmeti sunuyor.

Kabil'in kuzeyin de yeralanveKabil'den 44 km uzaklıktaolanKarabağİlçesi 95.000 kadınve 85.000 erkek olmak üzere toplam 175.000 nüfusa sahip olup, ilçede ayrıca 68 İlçeYerel Kalkınma Şurası, 6 adet klinik, bir adet 20 yataklı hastane ve bir adet veteriner kliniği bulunuyor. Kabil Vilayeti Karabağ İlçesinde bulunan Bağ-ıArık BHC Kliniği, Kala-e Kadı BHC Kliniği ve Karabağ 20 Yataklı Hastanesinde bulunan DHD Kliniği için Afganistan Halk Sağlığı Bakanlığı'nın ilgili mevzuatlarına uygun tıbbi ekipman ve malzemeler TİKA tarafından temin edilerek düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.

Törene, Karabağ İlçe Kaymakamı Abdul Same Şerifi, TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin, TİKA Kabil KoordinatörYardımcısı Abdurrahman SibgatullahToprak, Kabil ValiliğindenEkonomiBaşkanıLal Muhammed Velizade, Karabağ Kliniklerinin sorumluları, Köy muhtarları ve bölge büyükleri katıldı.

Karabağ Kaymakamı Şerifi törende yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Karabağ ilçesine önemli alanlarda yardım ettiğini belirterek, "Karabağ ilçesinin hastane ve kliniklerinde, Türkiye tarafından sağlanan sağlık malzemelerine ciddi ihtiyacımız vardı. Yeni malzemelerle Karabağ hastanesi ve buradaki iki klinik artık daha kaliteli sağlık hizmeti verebilir" ifadesini kullandı.

TİKA Kabil Koordinatörü Şahin iseKarabağ ilçesindeki 200 bin kişinin zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini vurgulayarak, "Bizim yaptığımız yardımlarla bu ilçede yaşayanlar bir nebze olsun iyileşmiş olacaklar. Bu ilçenin hastanesi 20 yatak kapasiteli, zaman içinde imkan buldukça ıslah etmeye gayret serf edeceğiz" diye konuştu.

Türkiye'nin Afganistan'da geçen 10 yılda yüze yakın okul ve 30'a yakın hastane ve klinik inşa ettiğini ifade eden TİKA Kabil Koordinatörü Şahin, "Biz Türkiye olarak buraya yardımlarımızı diğer ülkelerin yaptığı gibi sıradan yardımlar olarak değil, kardeşten kardeşe yapılan kalbi yardımlar olarak getiriyoruz. Biz sağlık, eğitim, tarım gibi birçok sektördeAfganistan'a destek veriyoruz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Afganistan Karabağ Türkiye Kabil Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title