Haberler

Afganistan'da 15 Ton Patlayıcı Madde Ele Geçirildi

Başkent Kabil’de bomba yapımında kullanılan 15 ton amonyum nitrat ele geçirildiği bildirildi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Ulusal Güvenlik tarafından yapılan kontroller sırasında, Taliban örgütüne aktarılmak üzere hazırlanmış ve bomba yapımında kullanılan 15 ton amonyum nitrat maddesi ele geçirildiği belirtildi.

Tolo News TV'nin haberine göre, Ulusal Güvenlik ekiplerinin, Kabil'in 21. bölgesinde Pakistan'ın Belucistan eyaleti plakası taşıyan kamyonda, çimento torbaları içerisine gizlenmiş şekilde 15 ton amonyum nitrat ele geçirdiği bildirildi.

Afganistan Ulusal Güvenlik Sözcüsü Abdulhasib Sıddıki, "Ele geçirilen kamyon tipi araçtaki malzemeler, Pakistan'ın Peşaver kentine bağlı Ringroad bölgesindeki NJS şirketinden yüklenmiş daha sonra Peşaver kentindeki Camrud Sarayı'nda Taliban'a  teslim edildikten sonra Afganistan'a giriş yapmıştır" diye konuştu.

Bundan önce de Pakistan menşeli patlayıcılarla ele geçirilen eylemcilerin, bu maddelerle ülkedeki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çeşitli saldırılar düzenlemeyi planladığı bildirilmişti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Afganistan Pakistan Kabil Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title