Haberler

Afganistan'da 107 Taliban Militanı Öldürüldü

Ülke genelinde Taliban ile güvenlik güçleri arasında çatışmalarda son bir gün içinde 107 örgüt üyesinin yanı sıra 4 polis yaşamını yitirdi.

Afganistan'ın genelinde Taliban'a karşı son 24 saatte düzenlenen operasyonlarda ve militanlar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 107 Taliban üyesi ile dört polis yaşamını yitirdi.

Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Sedik Sediki, basına yaptığı açıklamada, ülke genelinde Taliban saldırılarının artığını dile getirerek, son 24 saatte Kunar, Faryab, Kandahar, Vardak, Logar ve Helmand kentlerinde 80 militanın etkisiz hale getirildiğini söyledi. Sediki, bu operasyonlarda 47 militanın yaralandığını, üç polisin yaşamını yitirdiğini belirterek, Taliban tarafından düzenlenen saldırıların başarısız olduğunu öne sürdü.

Afganistan'ın kuzey illerinden Kunduz ve Tahhar'da da Taliban militanlarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 28 kişi yaşamını yitirdi.

Kunduz Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Said Server Hüseyni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, militanların Çardere'ye saldırmasının ardından çatışma çıktığını belirtti. Yaklaşık üç gündür devam eden çatışmada 16 militanın hayatını kaybettiğini ifade eden Hüseyni, 19 militanla beş polisin yaralandığını bildirdi. Hüseyni, çatışmalar sonucu militanların yönetiminde bulunan 10 köyün tekrar ele geçirildiğini duyurdu.

Tahhar Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Abdul Halil Esir ise militanların Tahhar'ın Hoca-i Gar ilçesinin Pul Mumin bölgesindeki polis karakoluna saldırmasının ardından çıkan çatışmada 11 militanla bir polisin öldüğünü, bir militanla 7 askerin yaralandığını kaydetti.

Bir haftada Taliban'a 70 operasyon düzenlendi -

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Sediki, geçen bir hafta içinde Afgan güçleri tarafından Taliban'a yönelik 70 civarında operasyon düzenlendiğini açıkladı. Sediki, "Ülkenin değişik bölgelerinde Afgan güçleri Taliban'la çatışıyor. Düşmanın kayıpları çok yüksek, her cephede mağlup oluyorlar" dedi.

Sediki'nin verdiği bilgiye göre, geçen yıllar gibi bu yıl da havaların ısınması ile Taliban saldırılarında ciddi artış görüldü. Pakistan'ın açık bir şekilde Taliban başta olmak üzere değişik terör örgütlerine destek verdiğini iddia eden Sediki, "Şu an Pakistan'ın Veziristan bölgesinde 168 terör örgütü bulunuyor. Pakistan istihbaratı bu örgütlere hem eğitim hem de mali destek veriyor, sonra onları Afganistan ve diğer ülkelerde kullanıyor" diye konuştu.

Birleşmiş Milletler başta olmak üzere tüm dünyanın Pakistan'ın teröre destek verdiğini bildiğini savunan Sediki, "Biz Pakistan'dan Birleşmiş Milletler'de şikayetçi olduk. BM bu konuyu dikkate almalı, yoksa Pakistan'da eğitim gören teröristler tüm dünya için bir tehlike olabilir" ifadesini kullandı. - Kabil

Kaynak: AA / Güncel

İçişleri Bakanlığı Afganistan Pakistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title