Haberler

Afgan Mülteci Kendini Yakmak İstedi

Afganistan uyruklu bir mülteci, eşi ve 5 çocuğunun önünde kendini yakmak istedi.

Afganistan uyruklu bir mülteci, eşi ve 5 çocuğunun önünde kendini yakmak istedi. Ankara'da Çankaya ilçesi Tiflis Caddesi BM Mülteciler Yüksek Komiserliği binası önünde gerçekleşen olayda, Afgan uyruklu bir mülteci, yanında bulunan eşinin ve 5 çocuğunun önünde üzerine benzin dökerek kendini yakmak istedi.

7 yıldır eşi ve 5 çocuğu ile Türkiye'de yaşayan ve başka bir ülkeye iltica için onay bekleyen Salim Emiri, dosyasının onaylanmaması sonucu eşi ve 5 çocuğunun gözleri önünde üzerine benzin dökerek kendini yakmak istedi. Binada görevli polis memurları hemen harekete geçti.

Afgan uyruklu şahsın üzerine benzin dökmesinin ardından orada görevli bulunan polis ilk önce yangın tüpüyle müdahale etti. Daha sonra şahsın elindeki çakmağı alarak şahsı etkisiz hale getirdi. Emiri daha sonra kelepçelenerek polis aracına bindirildi.

Müdahale esnasında binada görevli olan bir polis memuru elinden hafif şekilde yaralandı. Bölgeye sevkedilen 112 Acil Servis ekipleri yaralı polisi ayakta tedavi etti.  Emiri'nin karakola götürülmesinin ardından ağlayan çocuklarını orada bulunan polisler sakinleştirdi ve aile polislerin nezaretinde karakola götürüldü. Orada bulunan yabancı uyruklu bir şahıs, 7 senedir bu ailenin burada zor koşullarda yaşadığını ve Birleşmiş milletler dosyalarına olumsuz yanıt verdiği için kendini yakmak istediğini belirtti. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Afganistan Türkiye Çankaya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title