Haberler

Afgan Kaçaklar, Türk Balıkçıları Yaraladı

Güncelleme:

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'nden yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen 5 Afgan kaçak, iddiaya göre kaçış için yardım istediği ancak olumsuz yanıt aldığı iki balıkçıyı bıçakladı. Yakalanıp adliyeye sevk edilen kaçaklardan biri tutuklandı.

"BİZ YARDIM EDİN"

İstanbul'dan Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'ne gelen Afgan uyruklu 5 kaçak, dün öğle saatlerinde Behramkale Köyü'ndeki limanda Türk balıkçılar M.Ü. ve T.D.'den, Yunanistan'ın Midilli Adası'na kaçışlarında kendilerine yardım etmesini istedi.

TÜRK BALIKÇILARI YARALADILAR

Olumsuz yanıt verdiği belirtilen M.Ü. ve T.D. ile kaçaklar arasında tartışma çıktı. İddiaya göre Afgan kaçaklardan Mohammad Agıl Ahmadı, cebinden çıkardığı bıçakla M.Ü. ve T.D.'yi yaralayarak diğer kaçaklarla birlikte kaçtı.

HAYATI TEHLİKESİ VAR

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen acil yardım ekipleri, yaralı balıkçıları ambulansla Ayvacık Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Yapılan ilk müdahale sonrası ambulansla Çanakkale Devlet Hastanesi'ne sevk edilen balıkçılarından M.Ü.'nün hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

1 KİŞİ TUTUKLANDI

Köydeki kırsal alanda jandarma ekiplerince akşam saatlerinde yakalanan kaçaklar, gözaltına alındı. Sorgularının ardından bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen Afgan kaçaklardan Mohammad Agıl Ahmadı tutuklanırken, diğer kaçaklar Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

SAHİL GÜVENLİK, 105 KAÇAĞI YAKALANDI

Öte yandan Sahil Güvenlik Ege bölge Komutanlığı ekipleri, Datça, Ayvalık ve Kuşadası açıklarındaki devriyeleri sırasında, Yunan adalarına yasadışı yollardan gitmeye çalışan aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 105 kişiyi yakaladı. Lastik botlarla adalara geçmeye çalışan kaçakların dalgaların da etkisiyle denize düştükleri ve boğulmaktan son anda kurtarılmaları da sahil güvenlik ekiplerinin çektikleri görüntülerde yer aldı.

Özellikle yaz aylarında Yunan adalarına kaçak geçişleri önlemek için devriyeleri sıklaştıran ve 24 saat esasına göre sürekli kontrollerde bulanan Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığı ekipleri, ilk olarak Datça Bozburun Limanı'ndaü, 'Gülşah 1' isimli yelkenli içerisinde Suriye ve Filistin uyruklu 51 kaçağı yakaladı. Yelkenlide bulunan Türk organizatör de gözaltına alındı.

LASTİK BOTLARLA ÖLÜM YOLCULUĞU

Bu arada Ayvalık Güneş Adası açıklarıyla Kuşadası Pamucak açıklarında yine devriye devriye görevi yapan ekipler, lastik botlarla Yunan adalarına geçmeye çalışan kaçakları fark etti. Ekipler, açık denizde dalgaların da etkisiyle, denize düşen kaçakların da aralarında bulunduğu 55 kişiyi ölümden kurtardı. Ekiplerin kurtarma çalışmaları hem kendilerinin hem de teknelerin kameralarınca kaydedildi. Soğuktan da etkilenen kaçaklara, sahil güvenlik botlarında ilk müdahaleleri yapıldı. Karaya çıkartılan kaçaklardan tedaviye ihtiyacı olanlar, hastaneye kaldırıldı. Diğerleri ise bölgelerindeki yabancılar şube müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

2013 yılı içerisinde 251 olayda 6 bin 937 kaçağı yakalayan ekipler, bu yılın ilk 10 aylık bölümünde ise 435 olayda, 10 bin 943 kaçak yakaladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale İstanbul Ayvacık Behram Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title