Haberler

Afgan Çocuk Khurami Ailesiyle Telefonda Görüştü

Ağrı'dan kaçak yollarla Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra donmak üzereyken Erzurum'da hastane önüne bırakılan 9 yaşındaki Afgan çocuk Samir Khurami, Danimarka'da ulaşılan ailesiyle telefonda görüştü.

Ağrı'dan kaçak yollarla Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra donmak üzereyken Erzurum'da hastane önüne bırakılan 9 yaşındaki Afgan çocuk Samir Khurami, Danimarka'da ulaşılan ailesiyle telefonda görüştü.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi'nde tedavisi süren Khurami, İl Göç İdaresi Müdürü Haşim Özcan'ın girişimleri sonucu Danimarka'da bir kampta olduğu tespit edilen babası Cemil ve annesi Raşide Khurami ile telefonda konuştu.

Mutluluğu gözlerinden okunan Khurami, annesi ve babasına, hastanede kendisine iyi bakıldığını söyleyerek merak etmemelerini istedi.

Samir Khurami'nin gönüllü olarak bakıcılığı ve tercümanlığını yapan Hadis Şiva, gazetecilere yaptığı açıklamada, annesi ve babasının şu anda Danimarka'da sığınmacı kampında olduğunu belirtti.

Annesi ve babasının paraları olmadığı için Samir'i götüremediklerini belirten Şiva, şunları söyledi:

"Şu anda onlar da çok kötü durumda. Merak ediyorlar Samir'in halini ama şimdi annesi sesini duyunca ağladı. Diyor ki, 'siz varsınız çok şükür içim rahat.' Samir de 'beni merak etmeyin, iyiyim burada bana bakıyorlar' dedi. Samir aynı zamanda Kur'an hafızıymış. Annesi öyle dedi. Dedi ki 'benim çocuğum size emanet olsun.' Ailesi 4,5 ay önce kampa gitmiş. Paraları olmadığı için Samir ve kardeşini Afganistan'da bırakmışlar. Şu anda Samir'in büyük kardeşi Afganistan'da. 1 kız ve 4 erkek kardeşler. Ailesi kampta olduğu için buraya gelemiyorlar."

Danimarka'ya gitmek üzere iki kuzeniyle 1 ay önce Afganistan'dan yola çıktığı öğrenilen Khurami, Erzurum'daki kalışları sırasında donma tehlikesi geçirince, kendilerini yasa dışı yollardan yurt dışına çıkaracak kişilerin isteğiyle hastaneye bırakılmış, İl Göç İdaresi yetkililerine ailesinin Danimarka'da olduğunu söylemesi üzerine anne ve babasına ulaşılması için çalışma başlatılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Danimarka Erzurum Türkiye Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title