Haberler

Afgan Çocuk İçin 'Mucize' Manisa'da Gerçekleşti

İRANLI doktorların "Ayağa kalkması mucize" dediği doğuştan omurilik hastası Afganistan uyruklu 10 yaşındaki Javid Balkhi, Manisa'da olduğu ameliyatın ardından yürümeye başladı.

İRANLI doktorların "Ayağa kalkması mucize" dediği doğuştan omurilik hastası Afganistan uyruklu 10 yaşındaki Javid Balkhi, Manisa'da olduğu ameliyatın ardından yürümeye başladı. Ancak şimdi de idrar kaçırma sorunu nedeniyle tedavi olması gereken Balkhi'nin ailesi, tedavi masraflarının karşılanması için devletten ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

Afganistan uyruklu Javat Balkhi (36) ve eşi Mina Jafari'nin (32) ayrık veya açık omurga anlamına gelen spina bifida hastası oğulları Javid Balkhi, İran'da doğdu. Doğduktan 4 gün sonra omurilik ameliyatı olan ve İranlı doktorların "Ayağa kalkması mucize" dediği belirtilen Javid Balkhi'nin ailesi, çocuklarının tedavisi için ne İran'da ne de kendi ülkeleri Afganistan'da sağlıklı sonuç alamadı. Aile 2013 yılında İran'dan Türkiye'ye gelip Manisa'ya yerleşti. Manisa'da Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur'un desteği ile 7 yaşındayken ikinci ameliyatını olan Javid Balkhi, desteksiz yürümeye başladı. İlkokul 4'üncü sınıfa giden ve yüzde 76 engelli raporu bulunan Javid Balkhi, idrar kaçırma sorunu nedeniyle omurilik tedavisine ara verdi. Her ay Manisa Celal Bayar Üniversite Hastanesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nefroloji Bölümü'ne götürülen Javid için ürodinami tetkiki yapılıyor.

SADECE ÜNİVERSİTEDE YAPILIYOR

Manisa'da bir tekstil firmasında asgari ücretle çalışan baba Javat Balkhi, kirada oturdukları için tek çocuklarının tedavisini karşılayamıyor. Oğlunun ayda en az bir defa çocuk nefrolojisine gitmek zorunda olduğunu anlatan gözü yaşlı anne Mina Jafari de şöyle dedi:

"Manisa'da sadece üniversite hastanesinde yapılan ürodinami tetkikini SGK karşılamıyor. Her tahlil ve muayene için ayrı ayrı 40 TL, bu tetkik için ise 400 TL isteniyor. Çocuğumun rahatsızlığı sebebiyle ben zaten çalışamıyorum. Çocuğum zihinsel sorunu olmadığı için ağır engelliler sınıfına girmiyor. Bu sebeple de yardımlardan faydalanamıyoruz. Halbuki ben olmazsam çocuğum okula kadar bile gidemiyor."  TUVALET İÇİN EVE GETİRİYOR

Anne Mina Jafari, çocuğunun böbreğinin zarar görmemesi için günde en az 3 defa eve getirerek tuvaletini yaptırdığını kaydederek şunları anlattı:

"Tuvalete girmesi için okuldan alıp eve getiriyorum. Tedavi yardımı almak için Birleşmiş Milletler'e başvurduk. Ancak burada belirli bir süre yaşamış olmamız gerekiyor. Evimiz kira. Türk milleti çok iyi. Biz burada yaşamaktan çok memnunuz ama çocuğumun sağlığı herşeyden önemli. İran'da ve Afganistan'da doktorlar hiç umut verici konuşmadı. Burda şifa bulduğumuz için Manisa'ya yerleştik. Tedaviye devam edebilmek için Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve hayırseverlerin yardımına ihtiyacımız var."

Arkadaşları gibi koşup top oynamak isteyen Javid Balkhi ise "Ben de onlar gibi sağlıklı olup, bütün etkinliklere katılmak istiyorum" diye konuştu.

- Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Afganistan Yunusemre İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title