Haberler

"Affedilmeyenler" Fotoğraf Sergisi

Fotoğraf sanatçısı Aykut Bozan'ın "sokak ve insan" temalı "Affedilmeyenler" adlı fotoğraf sergisi, Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu.

Taksim İstiklal Caddesi'ndeki Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi'ndeki fotoğraf sergisinin açılışına Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

Beyoğlu Belediyesi ev sahipliği ve Parkturk'ün sponsorluğunda hayata geçen fotoğraf sanatçısı Aykut Bozan'ın sergisinde, İstanbul'un sokaklarında yaşayan evsiz insanlara karşı acıma duygusunu ön plana çıkarmak yerine, hayatın rutini içinde sıradanlaşarak yok olan veya giderek eksilen duyguları kareleriyle anlatmaya çalışıyor.

Sergide, aralarında Nefise Karatay, Engin Hepileri, Ragıp Savaş, Nurseli İdiz, Hakan Yılmaz, Cengiz Bozkurt, Musa Uzunlar, Haldun Boysan, Aslıhan Gürbüz, Begüm Birgören, Barış Atay, Murat Serezli, Timur Acar, Kerem Kupacı, Barış Çelikol, Çisil Oral ve Doğukan Manço gibi, bir günlerini sokakta geçiren ünlülerin fotoğrafları yer alıyor.

Fotoğraf sanatçısı Aykut Bozan ile birlikte sergiyi gezen, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, çok güzel ve sosyal duyarlılığı had safhada bir çalışma olduğunu dile getirerek, "Bu sergi sokaktaki çaresiz insanlara karşı duyarlı olmamızı hatırlatıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Demircan, tasavvufta hiçlik duygusunun anlatıldığını hatırlatarak, "Orada maksat şudur; insanın makamı mevkisi, parası pulu bir gün vardır, bir gün yoktur. Dolayısıyla herkes eşittir ve eşitliğe çağrı yapar. Bu serginin bir yönü de bu. Dolayısıyla duygulandıran, düşündüren bir sergi oldu" şeklinde konuştu.

Fotoğraf sanatçısı Aykut Bozan da, sokakta bu insanların yanından geçip gidildiğini fakat fark edilmediklerini söyleyerek şunları kaydetti:

"ATM kulübelerinde, banklarda yatan insanlar var. Kendi kendime sorgulamaya başladım bu insanlar sokakta nasıl yaşar diye. Bundan hare böyle bir proje fikri doğdu."

2-3 ay boyunca sokakta yaşan insanlarla yaşadığını ifade eden Bozan, "Bu insanlar sokakta doğma. Bunlar bir şekilde sokakta yaşıyorlar. Biz bu sevgiye muhtaç insanları itersek, bize zararlar verirler. Bu normal insanlar için de geçerlidir."

Projeye destek vermek için bir gün sokakta yaşayan ve sonra objektif karşısına geçen ünlü isimlerin kendisine hemen destek verdiğini aktaran Bozan, çekimler sırasında çok ilginç olayların da yaşandığını söyleyerek, bazı vatandaşların ünlü oyuncuları sokak kıyafetleri içinde tanıyamadıklarını ve tinerci, dilenci sanarak korktuklarını anlattı.

"Affedilmeyenler" sergisi, 3-28 Aralık tarihleri arasında Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi'nde ziyaret edilebilecek. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu Belediyesi İstanbul Taksim Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title