Haberler

Afet Merkezleri Kesintisiz Haberleşecek

Afet ve Acil Durum Yönetim Kurulu Başkanlığınca (AFAD) il ve ilçelerde kurulan yönetim merkezlerinde kesintisiz iletişim sağlanacağı, bir iletişim kanalının kesilmesi halinde diğerinin otomotik olarak devreye gireceği belirtildi.

Afet ve Acil Durum Yönetim Kurulu Başkanlığınca (AFAD) il ve ilçelerde kurulan yönetim merkezlerinde kesintisiz iletişim sağlanacağı, bir iletişim kanalının kesilmesi halinde diğerinin otomotik olarak devreye gireceği belirtildi.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, kesintisiz ve güvenli iletişim için 4 aşamalı bir haberleşme sisteminin kurulduğu kaydedildi. AFAD'ın oluşturduğu Kesintisiz ve Güvenli Haberleşme Sistemi (KGHS) ile iletişim, fiber kablo, 3G, uydu ve HF telsiz üzerinden otomatik aktarmalı olarak sağlanacağı, haberleşmenin bir kanaldan kesildiğinde diğer kanal üzerinden otomatik devam edeceği bildirildi.

Projenin merkezde ve yerelde 150 afet ve acil durum yönetim merkezini içine aldığı ayrıca ilk fazın tamamlanarak 4 pilot ilde 15 uç noktada kesintisiz ve güvenli haberleşmenin sağlandığının vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"KGHS şu anda Ankara, Diyarbakır, Zonguldak ve Eskişehir illerinin yanı sıra AFAD Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi (AADYM), AFAD Yedek AADYM, Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi (HKHM), Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ), Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK), TRT Televizyonu Dairesi ve TRT Ankara Radyosuna kuruldu. Ses, resim, görüntü, e-posta ve data iletişimini sağlayacak kesintisiz ve güvenli haberleşme sistemi ile sürekli ve emniyetli iletişim altyapısı kurulmuş olacak. Ayrıca afet ve acil durumlarda görev alacak kurum ve kuruluşların koordineli bir şekilde görevlerini yerine getirmesi için gereken haberleşme imkanları sağlanmış olacak. 2015 yılının sonuna kadar, 29 ildeki 40 AADYM kesintisiz haberleşme olanağına ulaşacak, 2017 yılı sonunda ise proje 81 il AADYM'yi kapsayacak şekilde ülke çapında yaygınlaştırılacak. Sayısal telsiz sistemi ve 4G hayata geçtiğinde ise yeni teknolojiler KGHS'ye kolaylıkla entegre edilebilecek."

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title