Haberler

Afad'tan Şili Depremi ve Bölgedeki Deprem Aktivitesine İlişkin Teknik Analiz

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Şili’de meydana gelen deprem ile ilgili açıklamada bulundu.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Şili'de meydana gelen deprem ile ilgili açıklamada bulundu.

AFAD tarafından yapılan açıklamada, 02 Nisan 2014 Çarşamba günü Latin Amerika ülkesi Şili'de 8.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği belirtilerek, "Başbakanlık AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı'nın değerlendirmelerine göre bölgede 16 Mart 2014 tarihinde meydana gelen ve büyüklüğü 6.7 olan depremle başlayan aktiviteler büyüklükleri değişmekle beraber devam etmektedir. Son olarak 02 Nisan 2014 Çarşamba günü Türkiye saati ile 02.46'da merkez üssü Şili'nin Iquique yerleşim bölgesinin 95.km kuzeybatısı açıkları olan 8.2 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşmiştir. ABD Jeoloji Kurumu'ndan (USGS) edinilen bilgilere göre yüzeyden 20.1 km derinlikte ve şiddetli şekilde meydana gelen deprem sonrası şu ana kadar büyüklükleri 6.2 ile 5.0 arasında 17 artçı şok yaşanmıştır" denildi.

YAPILAN TSUNAMİ UYARISI KALDIRILDI

Birleşmiş Milletler verilerine göre 5 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin ağır yaralandığı deprem sonrası ilgili birimlerce Tsunami uyarısı verildiği kaydedilerek Tsunami yüksekliğinin 2 metre olacağı öngörülmüş olup sabaha karşı gerekli değerlendirmelerin yapılmasının ardından Hawai Tsunami İzleme Merkezi tarafından tsunami uyarısının kaldırıldığı ifade edildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Bugüne kadar ölçülen en büyük deprem olarak bilinen, 5 binden fazla insanın yaşamını yitirdiği ve büyüklüğü 9.5 olan 1960 Şili Depremi bu bölgede gerçekleşmiştir. Yine 2010 yılında söz konusu bölgede 8.8 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş ve sonrasında yaşanan Tsunami felaketi sonucu 700'den fazla kişi hayatını kaybetmiş ve yaklaşık 200 bin yapı hasar görmüştür."

AFAD YARDIMA HAZIR

Başbakanlık AFAD tarafından Dışişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmeler ve Birleşmiş Milletler Sanal Operasyon Koordinasyon Merkezi'nden (VOSOCC) alınan bilgilere göre Şili'nin söz konusu depreme ilişkin herhangi bir yardım talebi bulunmadığı vurgulanarak gelişmeler Başbakanlık AFAD tarafından 7/24 takip edildiği açıklandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Latin Amerika Şili Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title