Haberler

Afad'ın Ekvador'a Yardım Desteği Hız Kesmiyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : - AFAD, Ekvadorlu depremzedeler için hazırladığı 400'er hijyen kiti ve gıda kolilerini deprem bölgesine ulaştırdı Türkiye'nin Quito Büyükelçisi Güngen: "AFAD yetkililerimiz Ekvador'da çok yoğun bir çalışma içerisindeler.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : - AFAD, Ekvadorlu depremzedeler için hazırladığı 400'er hijyen kiti ve gıda kolilerini deprem bölgesine ulaştırdı

Türkiye'nin Quito Büyükelçisi Güngen:

"AFAD yetkililerimiz Ekvador'da çok yoğun bir çalışma içerisindeler. Yardımlarımızı iletmeye başladık. 300 bin dolarlık yardım taahhüdümüz var. Önümüzdeki günlerde de yardımları iletmeye devam edeceğiz"

"Bu yaptığımız bir yardımdır ama aynı zamanda Türkiye-Ekvador ilişkilerinin de tarihini yazıyoruz"

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İnsani Yardım Ekibi, Ekvadorlu depremzedeler için hazırladığı 400'er hijyen kiti ve gıda kolilerini deprem bölgesine ulaştırdı.

AFAD İnsani Yardım Ekibi, geçen hafta depremler nedeniyle ciddi yıkımların yaşandığı Ekvador'daki bölgelere 400'er yardım kolisi dağıttı.

Hazırlanan koliler, ülkenin kuzey kesiminde depremden etkilenen Calceta ve Portoviejo'daki afetzedelere teslim edildi.

İlk olarak afetzedeler için Portoviejo Havalimanı'nda kurulan kampa giden ekip, içinde hijyen kiti ve gıda malzemesi bulunan 2 yardım kolisini sembolik olarak çadırda yaşayan bir aileye teslim ederken, geri kalan 248 koliyi de tüm kampa dağıtılması için yetkililere teslim etti.

Daha sonra Calceta'daki Juan Manuel Alava Stadyumu'nda kurulan kampa giden ekip, kamp yetkililerinden afetzedelerle ilgili bilgi alarak, geri kalan 150 koliyi yetkililere teslim etti.

AFAD'ın yardım planlamasının dahil ettiği 150 mobil tuvaletin dağıtımı ise Ekvadorlu yetkililer kanalıyla ihtiyacı olan bölgelere yapılacak.

Ziyaretler süresince AFAD İnsani Yardım Ekibi ile olan Türkiye'nin Quito Büyükelçisi Korkut Güngen, yaptığı açıklamada, Ekvador'un tarihinin en zor döneminden geçtiğini belirterek, bu yardımların Türkiye'nin insani konularda ne kadar hassas davrandığının bir göstergesi olduğunu söyledi.

"Türkiye-Ekvador ilişkilerinin de tarihini yazıyoruz"

Güngen, insani konuların dışında bu tarz çalışmaların Türkiye'nin dünya üzerindeki erişim kapasitesini de gösterdiğini kaydederek, "Ekvador, Türkiye bakımından dünyanın öbür ucu. Şu an AFAD yetkililerimiz Ekvador'da çok yoğun bir çalışma içerisindeler. Yardımlarımızı iletmeye başladık. 300 bin dolarlık yardım taahhüdümüz var. Önümüzdeki günlerde de yardımları iletmeye devam edeceğiz." dedi.

Türkiye'nin Latin Amerika'ya genel olarak bir açılım politikası olduğunu ifade eden Güngen, bu bölgedeki ülkelerle olan ilişkileri geliştirmek gayretinde olduklarını anlattı.

Bu yardımların Türkiye-Ekvador ilişkileri açısından da önemli bir etki yapacağına işaret eden Güngen, "Yardımlar dolayısıyla çok iyi tepkiler aldık. Buna sadece hükümet ve bakanlık yetkilileri değil, parlamento üyeleri dahil halkın her kesiminden çok güzel tepkiler alıyoruz. Bu yaptığımız bir yardımdır ama aynı zamanda Türkiye-Ekvador ilişkilerinin de tarihini yazıyoruz." ifadelerini kullandı.

Portoviejo'daki kampta yaşayan Maribel Mera isimli afetzede de yardımdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Yardımları için Türkiye'ye çok teşekkür ediyorum. Kutuların içindekiler ihtiyacım olan malzemelerdi. Bu yardımın diğer ülkelere de örnek olmasını istiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title