Haberler

AFAD'dan Köy Okullarında Deprem Eğitimi

Güncelleme:

Erzincan İl Afet ve Koordinasyon Müdürlüğü ilçelerde ve köy okullarında deprem ve doğal afetlere karşı öğrencilere eğitim veriyor.

Erzincan İl Afet ve Koordinasyon Müdürlüğü ilçelerde ve köy okullarında deprem ve doğal afetlere karşı öğrencilere eğitim veriyor. Uzmanlar, okullarda pratik bilgilerin yanı sıra öğrencilere deprem tatbikatı da yaptırıyor.

Erzincan Erzincan İl Afet ve Koordinasyon Müdürlüğü'ne bağlı uzmanlar tarafından il genelindeki okullarda deprem ve doğal afetlere karşı eğitim seminerleri düzenleniyor. Kemaliye ve İliç ilçesinde başlayan eğitimlerde, özellikle köy okullarına giden AFAD eğitmenleri, öğrencilere deprem başta olmak üzere doğal afetlere karşı korunma, afet sonrası yapılması gerekenler hakkında uygulamalı bilgiler veriliyor. Bilgilendirme seminerinin ardından, öğrencilere uygulama da yaptırılıyor.

Şu an Otlukbeli ilçesinde devam eden eğitimler tüm ilçelerde tamamlandıktan sonra Erzincan merkezindeki okullarda da verilecek. Kuruma bağlı 21 uzman tarafından kent genelinde okullarda uygulamalı deprem tatbikatı da yapılacak. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzincan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title