Haberler

Afad'dan Büyük Endüstriyel Kazalar Eğitimi Sertifikası

'Afete Hazır İşyeri Projesi' ile sanayi kazalarını önlemeyi amaçlayan 'Büyük Endüstriyel Kazalar Eğitimi'nin' üçüncüsü Ankara'da gerçekleştirildi.

Ofis, iş yeri, fabrika ve atölyeleri afetlere dirençli hale getirmek için AFAD, "Afete Hazır Türkiye" hedefi doğrultusunda Afete Hazır İşyeri Kampanyası'nı hayata geçiriyor. Afete Hazır İşyeri ile 17 Ağustos depreminde ve farklı zamanlarda Türkiye'nin tecrübe ettiği büyük sanayi kazalarını önleyecek Büyük Endüstriyel Kazalar Eğitimi'nin üçüncüsü Ankara'da gerçekleştirildi. Ankara Sanayi Odası (ASO) toplantı salonunda gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan Afet Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Demirtaş, "Afete hazır bir Türkiye'de çalışmalarımızın ve iş yerlerimizin de afetlere hazır olması için hayata geçirdiğimiz eğitimlerin üçüncü etabını bitirmiş olacağız. Bulunduğu coğrafyanın özelliklerinden dolayı ülkemiz, deprem, sel, heyelan, çığ, yangın gibi doğal ve insan kaynaklı birçok afetin yol açtığı can kayıpları bakımından dünyada en riskli ülkelerden birisidir. AFAD olarak doğal ve teknolojik afetlerin yol açacağı zararları önlemek adına risk yönetimi uyguluyor; hazırlık, planlama ve risk azaltma çalışmaları ve eğitim, bilinçlendirme faaliyetleri ile ülkemizi her türlü afete hazırlıyoruz. Afetlere hazır bir toplum için kültürel değişimin ancak eğitimle gerçekleştirileceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Demirtaş, konuşmasına şöyle devam etti:

"AFAD olarak teknolojik afetler risk azaltma çalışmaları kapsamında büyük endüstriyel kaza riskleri başta olmak üzere tehlikeli madde taşımacılığı kazaları, radyolojik ve nükleer kazalar, biyolojik olaylar, maden ve maden atık kazaları, iklim değişikliği, deniz kirliliğine neden olan kazalar ve kritik altyapıların korunması için çalışmalar yürütüyoruz."

Demirtaş'ın konuşmasının ardından eğitime katılanlara sertifikaları verildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title