Haberler

Afad: Artvin Borçka'da Sel ve Su Baskınları Sonucu Bölgede Mahsur Kalan 31 Kişi Tahliye Edildi

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, (AFAD) Artvin Borçka'da aşırı yağışların sebep olduğu sel ve su baskınlarına ilişkin açıklama yaptı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, (AFAD) Artvin Borçka'da aşırı yağışların sebep olduğu sel ve su baskınlarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, 'Artvin, Borçka'da aşırı yağışların sebep olduğu sel ve su baskınları sonucu bölgede mahsur kalan 31 kişi tahliye edildi. AFAD koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda 447 kişilik bir ekip, 145 araç ve 1 helikopter görev alıyor. Artvin Valiliği emrine 500 bin TL acil yardım ödeneği gönderildi' denildi.

Artvin Borçka'da aşırı yağışların sebep olduğu sel ve su baskınları ve alınan önlemlere ilişkin AFAD tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, 'Artvin'in Hopa, Borçka ve Murgul ilçelerinde 11 Kasım akşamı etkili olmaya başlayan aşırı yağışların yol açtığı sel, su baskını ve heyelan nedeniyle mahsur kalan 31 vatandaşımız arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı ve hastaneye sevk edildi. Bölgede yaşanan afet nedeniyle 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Sel afetinde yaralanarak hastaneye kaldırılan 14 vatandaşımızdan birinin tedavisi Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinde; üçünün ise Artvin Devlet Hastanesinde devam ediyor. 10 vatandaşımız taburcu edildi. Bölgede devam eden ulaşım, enerji, altyapı, beslenme, psiko-sosyal destek ve haberleşme çalışmaları için Başbakanlık AFAD koordinasyonunda; Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Türk Telekom Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, Artvin Valiliği, Artvin, Borçka ve Hopa belediyeleri ile ÇEDAŞ'a bağlı, toplamda 447 personel, 145 araç ve 1 helikopter görev alıyor' ifadeleri kullanıldı.

ARTVİN VALİLİĞİ EMRİNE 500 BİN TL ACİL YARDIM ÖDENEĞİ GÖNDERİLDİ

Artvin Valiliği'ne 500 bin TL acil yardım ödeneği gönderildiğinin belirtildiği açıklamada şöyle denildi: 'AFAD, tarafından devreye alınan Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) ile Ulaşım Altyapı, Enerji, Beslenme, Psiko-Sosyal Destek ve Haberleşme hizmet grupları harekete geçirildi. Erzurum ve Samsun Bölge Müdürlükleri tarafından kapalı olan; Arhavi-Şehir geçişi yolu, Borçka-Murgul yolu ve Ardanuç-Geçitli-Kars bölge sınırı yollarını açma çalışmaları devam ediyor. Bölgeye 2 adet mobil baz istasyonu kuruldu. Borçka, Şavşat ve Yusufeli ilçe merkezlerinde haberleşme sorunu bulunmuyor. Kızılay tarafından bölgeye 5 ton su sevk edildi, 300 kişilik sıcak yemek dağıtıldı. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına yönelik Psiko-sosyal destek veriliyor. Borçka İlçe Merkezinde 30 trafodan 7'sine, Şavşat İlçe Merkezine, Yusufeli'ne bağlı 26 köye, Şavşat İlçesine bağlı 65 köye, Borçka İlçesine bağlı 17 köye ve Murgul İlçesine bağlı 8 köye elektrik verilmesi çalışmaları devam ediyor. Borçka İlçe Merkezinde su sorunu bulunmamaktadır. Bağlı köylerde ise yüzde 70 oranında su sorunu giderilmiş olup çalışmalar sürmektedir. Vatandaşlarımızın afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girmemesi gerekmektedir. Mümkünse, doğalgaz ve su vanaları ile elektrik şalterleri kapatılmalıdır. Sel baskınları sırasında, su yatağı ve çukur bölgeler terk edilerek, yüksek ve güvenli yerlere çıkılmalıdır. Ayak bileğine kadar gelen su, insanları kolayca sürükleyebileceğinden dolayı sel sularına girilmemelidir. Yine 60 cm yüksekliğindeki su araçları sürükleyebileceğinden dolayı, araçlar terk edilmelidir. Sel suları kanalizasyon ve zehirli kimyasal maddeler içerebileceğinden, çocukların sel suları ile oynamasına izin verilmemelidir.' - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Artvin Borçka Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title