Haberler

Aesob Başkanı Sevimçok'a "İşiten Türkiye Projesi" Ziyareti

Dünya İşitme Engelliler Turizm Derneği Başkanı Sami Demiray, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok'u ziyaret etti.

Dünya İşitme Engelliler Turizm Derneği Başkanı Sami Demiray, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok'u ziyaret etti.

Demiray, ziyaretinde "İşiten Türkiye Projesi" hakkında Sevimçok'a bilgi verdi. Proje sayesinde Antalya'nın turizm potansiyelinin 12 aya uzayacağını ifade eden Demiray, işyerlerinde çalışanlara işaret dili eğitimi vermek istediklerini, bu sayede şehre gelecek işitme engelli turistlere kaliteli hizmet verilmesini sağlayacaklarını belirtti.

Demiray, proje sayesinde dünyadaki 600 milyon işitme engellinin dikkatini Antalya'ya çekmeyi hedeflediklerini, bu projenin sezon bitince işsiz kalan 400 bin kişiye umut kapısı olacağını kaydetti.

AESOB Başkanı Sevimçok da projenin ülke ekonomisine katkı sağlayacağına işaret etti.

Proje sayesinde şehre gelen işitme engellilerin zorluk çekmeden istediklerini söyleyebileceklerini ve esnafla iletişim kurabileceklerini belirten Sevimçok, projenin tüm turistik bölgelere hızla yayılması için hem Kültür ve Turizm Bakanlığı hem de projeyi sunan Dünya İşitme Engelliler Turizm Derneği Başkanı Sami Demiray ile gerekli çalışmalara başlayacaklarını ve bu projeye gereken desteği vereceklerini bildirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title