Haberler

Aegean Link', Çeşme'den Başladı

ULUSLARARASI Çeşme Yat Kulübü tarafından her sene düzenlenen Uluslararası Yat Yarışları, bu yıl 'Aegean Link' adıyla, İzmir'in Çeşme İlçesi'nden başladı.

ULUSLARARASI Çeşme Yat Kulübü tarafından her sene düzenlenen Uluslararası Yat Yarışları, bu yıl 'Aegean Link' adıyla, İzmir'in Çeşme İlçesi'nden başladı. Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, yat yarışlarının önemli bir turizm etkinliği olduğunu vurgulayıp, "Tüm oluksuzluklara rağmen yarışların yapılması konusunda doğru bir karar verildi" dedi.

Yarış öncesi, IC Çeşme Marina'da, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Çeşme Garnizon Komutanı Binbaşı Derviş Akova, Çeşme Belediyesi Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, Çeşme Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer ve yarışçıların katıldığı bir kokteyl verildi. Yarışmanın ana sponsoru IC Çeşme Marina'nın evsahipliği yaptığı kokteylde konuşan Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, yat yarışlarının önemli bir turizm etkinliği olduğunu vurgulayıp, "Turizmdeki olumsuzluklar nedeniyle yarışlar bu sene yapılmasaydı, akıllarda şöyle bir soru kalacaktı; 'Geçen sene yapılmadı, belki bu sene de yapılmaz.' İnsanlar, belki de 'Bu sene katılmayayım, kaç kişinin katılacağını göreyim' diye düşünecekti. Dolayısıyla gelecek senelerdeki yarışlar da sıkıntıya girebilecekti. O nedenle tüm oluksuzluklara rağmen yarışların yapılması konusunda doğru bir karar verildi. Belki katılım sayısı geçen seneye göre az olabilir ama gelecek sene hiçbir şey olmamış gibi devam edebilmek için bu yarışların düzenlenmesi lazımdı" dedi.

Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede de sezonun sonundaki bu etkinliğin Çeşme'ye önemli bir katkı sağlayacağını belirterek, tüm yarışçılara başarı diledi.

'HAYAT NORMAL ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR MESAJI VERMEK İSTEDİK'

Aegean Link Yat Yarışları ile ilgili görüşlerini açıklayan IC Çeşme Marina Müdürü Can Akaltan, "Uluslararası Çeşme Yat Kulübü tarafından her sene düzenlenen uluslararası yat yarışları 2016 senesinde tüm olumsuzluklara rağmen 'Aegean Link' adını alarak 30 Eylül günü start aldı. Önümüzdeki yıllarda yarışımızın yılın aynı tarihinde ve aynı isimle gerçekleşmesini planlıyoruz. Böylece her sene farklı isimlerle düzenlenen yat yarışımıza bir marka kimliği kazandırmış oluyoruz. Ülkemizde geçen kötü 2016 turizm sezonu Aegean Link'i de olumsuz etkiledi. Önce organizasyon ortağımızı kaybettik. Ardından ana sponsor adayımız son anda desteğinden vazgeçti. Yurt dışı çıkış yasağı ile yarışın iptali söz konusu oldu. Tüm bu olumsuzluklara rağmen büyük özveriler ve fedakarlıklar ile yarışımızı gerçekleştirmek istedik. Çünkü dünyaya ülkemizde hayatın normal bir şekilde devam ettiği mesajının vermenin daha iyi bir yolu olmadığını düşünüyoruz. Aegean Link'in zamanla ve sponsorların sabırlı desteği ile Çeşme sezonunun uzamasında ve ülke turizminde önemli bir yere konumlanacağı düşüncesindeyiz" diye konuştu.

'ÇEŞME TURİZMİNE KATKIDA BULUNACAĞINA İNANIYORUZ'

2015 yılında 20 yatın yarışlara katıldığını belirten IC Çeşme Marina Müdürü Akaltan, "Bu yıl, iki hafta gibi kısa bir sürede duyurmamıza karşın 15 yatın yarışmaya katılmasını iyi bir rakam olarak değerlendiriyoruz. 'Aegean Link' adının patentini de satın aldık. 'Aegean Link' adının markalaşması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Aegean Link Uluslararası Yat Yarışları'nı her yıl aynı zamanda gerçekleştirerek gelenekselleştirmeyi düşünüyoruz. Bu yıl özveri ve fedakarlıklarla gerçekleşen bu organizasyonun uluslararası olması da ayrı bir önem taşıyor. Aegean Link yarışlarının Çeşme turizmine önemli katkıda bulunacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Aegean Link yarışına katılan yatlar, bugün saat 08.30'da, IC Çeşme Marina'dan start alarak, Yunanistan'ın Samos Adası'na hareket etti. Yatlar, 2 Ekim Pazar günü Yunanustan'ın Samos Adası'ndan yola çıkarak, Didim'de yarışı tamamlayacaklar.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akova İzmir Çeşme Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title