Haberler

    'Advocaat Takım Yönetme Melekelerini Kaybetmiş"

    FutbolArena - Hürriyet Gazetesi yazarı Uğur Meleke, berabere sonuçlanan Bursaspor - Fenerbahçe mücadelesi sonrasında köşesinde Teknik Dick Advocaat'ı eleştirdi.

    FutbolArena - Hürriyet Gazetesi yazarı Uğur Meleke, berabere sonuçlanan Bursaspor - Fenerbahçe mücadelesi sonrasında köşesinde Teknik Dick Advocaat'ı eleştirdi.

    Uğur Meleke'nin Bursaspor - Fenerbahçe karşılaşması yazısı

    "Son dönemde Alkmaar, Sırbistan ve Sunderland'de çalışan Advocaat'ın seri galip gelmesi gereken takım yönetme melekeleri zayıflamış sanki. Dün son 50'de Fenerbahçe'nin süre eritmekten başka bir planının olmaması, ikiyi bulacak niyeti sahaya koymaması, beraberliğin sebebiydi bence.

    Durağanlaşan takımına 80'e kadar müdahale etmemesi, sonra da herkesin ezberlediği iki değişikliği yapması, Advocaat kalitesinin altında hamleler.

    Lâkin dün temposu yüksek bir maç izlediysek bunun için Umut Meler'e teşekkür etmemiz gerek. İki penaltı kararı da bence yanlış. Sivok'un kolu doğal pozisyonda, Kjaer'inki de vücuduna bitişik. Ancak inandığını çalan, güven telkin eden bir hakem bence Meler. Muhtemelen kartlar hususunda eleştirilecek, ancak benim son yıllarda gördüğüm en doğru kart uygulamasıydı belki de dünkü maç. Dün sadece ilk devrede 20 faul var, itiş-kakış var, kavga var. Kavga değil futbol istiyorsanız daha fazla kart gösterilmeli bu ligde. Premier Lig'de 4,5 faul başına bir kart çıkarken, Türkiye'de bir kart için 7 faul gerekiyorsa bu işte bir yanlışlık vardır zaten.

    TRİBÜN

    BİZ STADA PARA SOKAMAYIZ!

    Yıllardır gerek medya tribünlerinde, gerek yayın amaçlı localarda maç izliyoruz. Biz stada girerken çakmak-madeni para sokamayız! Bu gökten yağanlar nereden geliyor, merak ediyorum doğrusu.

    HASAN ALİ DEĞİL ŞENER KESİLMELİYDİ

    Fenerbahçe'nin bu yıl en önemli eksiği yetenek. Sahada Van Persie, Sow, Aatifgibi oyuncuların sayısı arttıkça kalite de nispeten yükseliyor ama Fenerbahçe'nin gelecek yıl daha yarışmacı bir takım yapması için beklere de daha kaliteli alternatifler gerek. Fenerbahçe, Gökhan ve Caner'i kaybederek sadece iki bek değil, pas kalitesi yüksek iki oyun kurucu da kaybetti.

    Ne Şener ne Hasan bu tarz oyuncular. Dün Hasan kesildi ama bence ilk neşter vurulması gereken bölge sağ bekti. Kadroda sağ bek alternatifi olmadığı için oynuyor halen Şener.

    MAÇIN HAKEMİ: HALİL UMUT MELER

    Penaltı kararları yanlış, verdiği kartlar doğruydu. Bence yetenekli ve güvenilir bir hakem.

    DENİZ YILMAZ KONUSU

    Türk Milli Takımı'nda oynayamayacak bir futbolcuya Azerbaycan izni verilmesini desteklerim. Ancak Deniz nasıl bırakılır anlamıyorum! Ülkede Deniz kalitesinde kaç santrfor var? Şu anda Cenk ve Burak'tan sonra en iyi adam bu.

    MAÇIN YILDIZI: JOVİC

    Fenerbahçe'nin yıldızıydı Jovic! 20 dakika gecikmeli atıldı. Bursa'da ne işi var, anlamak güç.

    TEKNİK DİREKTÖR KARNESİ

    MUTLU TOPÇU

    Merter-Faty gibi yetenek kısıtlısı bir orta ikiliyle başlayıp, sonra Jorquera varken Şamil'i sokmasını anlamadım. Ama sahada yürüyen Del Valle yerine Kubilay'ın sokulması doğruydu.

    DICK ADVOCAAT

    Takımın ihtiyacı olan yetenekli merkez oyuncu takviyesi yapılmadı, tamam ama o da eldekinden maksimum verimi alamıyor sanki. Dün azalan futbolu izledi 80'e kadar."

    Kaynak: Futbolarena.com / Spor

    Dick Advocaat Uğur Meleke Fenerbahçe Bursaspor Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title