Haberler

Adü'nün "İlk Kulaç" Projesi Desteklenmeye Uygun Bulundu

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından hazırlanan “İlk Kulaç” isimli proje desteklenmeye uygun bulundu.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından hazırlanan "İlk Kulaç" isimli proje desteklenmeye uygun bulundu.

ADÜ'nün Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenmeye uygun bulunan "İlk Kulaç" isimli projenin sözleşmesi rektörlük makamında imzalandı. ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Dr. Keziban Amanak'ın yürütücülüğünü üstlendiği projenin Aydın ve bölgeye hayırlar getirmesini temenni etti.

Proje kapsamında göçmenlerin yasa dışı olarak Ege kıyılarından Yunanistan'a geçişleri sırasında yaşanılan boğulma vakalarındaki ölüm oranlarının azaltılması hedefleniyor. Proje Yürütücüsü Öğr. Gör. Dr. Keziban Amanak, bu hedefe ulaşabilmek için projede boğulma vakalarıyla ilk olarak karşılaşma ihtimali olan kişiler olan Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ve SAGET Bot Komutanlığı ile yat limanı personelleri, tekne ve yat sahiplerinin yanı sıra balıkçılara yaşam kurtarıcı ilkyardım becerileri kazandırılacağını belirterek "Eğitimler GEKA'nın TR 32 bölgesi içinde yer alan Aydın'ın Kuşadası ve Didim ilçelerinde Ağustos ayı içinde gerçekleşecek" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adnan Menderes Üniversitesi Güney Ege Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title