Haberler

Adü'lü Öğretim Üyesi Anadolu Selçuklu Camilerini Kitap Haline Getirdi

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Şahin’in Anadolu Selçuklu Dönemi Camilerini incelediği kitabı yayımlandı.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Şahin'in Anadolu Selçuklu Dönemi Camilerini incelediği kitabı yayımlandı.

ADÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Şahin'in, Anadolu'da Selçuklu Dönemi Camileri-I Boyuna (Derinlemesine/Dikine) Düzenlemeli Camiler (Anadolu Selçuklu Devleti'nin Yıkılışına Kadar) adlı kitabı yayımlandı.

Anadolu Selçuklu Dönemi Camileri belirli plan tiplerine ayrılarak, bu gruplandırmanın özgün ve önemli bir bölümünü oluşturan 'Boyuna Düzenlemeli Camiler'in ayrıntılı bir şekilde ele alındığı çalışma, bu alandaki tek kitap olma özelliğini taşıyor. Gerek araştırmacılar gerekse Sanat Tarihi, Arkeoloji ve Mimarlık alanlarında çalışanlar için de başvuru niteliğini taşıyor. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adnan Menderes Üniversitesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title