Haberler

Adü'de Görev Yeri Değişen Üniversite Personeli İçin Basın Açıklaması

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nin (ADÜ) eski rektörünün görevden uzaklaştırılmasının ardından destek eylemi yapanlar içinden üç üniversite personelinin başka yerlere atanması nedeniyle bugün basın açıklaması düzenlendi.

Aydın Tabip Odası ve KESK Şubeler Platformu, ADÜ'de görevinden uzaklaştırılan eski Rektör Prof. Dr. Şükrü Boylu'ya destek eylemlerinde yer alan üç kişinin başka yerlere görevlendirildiği gerekçesiyle basın açıklaması yaptı. ADÜ Kütüphanesi önünde toplanan gruba, üniversitenin özel güvenlik görevlileri ile bazı yetkililerin izin vermek istememesi üzerine gerginlik yaşandı. Grup, meydanda açıklama yapılması teklifini reddetti. Kütüphane önünde basın açıklaması gerçekleştireceklerini söyleyen grup amacına ulaştı. Eski Rektör Boylu da açıklamaya katıldı. Basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü Büro Emekçileri Sendikası Başkanı Musa Ekici, mevcut Rektör. Prof. Cavit Bircan'ın eleştiriyi hazmedemediğini iddia ederek, "10 Mayıs 2016 tarihinde bildiriye imza atan akademisyenlerin açığa alınması, yaptığımız açıklamanın ardından 24 saat geçmeden Rektör tarafından sendikamız Eğitim-Sen ADÜ Temsilciliği Yürütme Kurulu Üyesi Nevin Karaca Nazilli'ye, Sevim Karadağ Bozdoğan'a Vedat Altındağ ise Karacasu'ya sürgün edilmişlerdir. Arkadaşların tek suçları basın açıklamasına katılmalarıdır" dedi. ADÜ yönetimini faşizan politika uygulamakla suçlayan Ekici, "Susmayacağız baskılarınıza boyun eğmeyeceğiz, Açığa almalarınızı boyun eğmeyeceğiz. Biat etmeyeceğiz, örgütlü yapımızla direneceğiz. Bizleri, sendikamızı baskı, sürgün, işten atmalarla susturacaklarını düşünenler yanıldıklarını göreceklerdir. Barış içerisinde kardeşçe güvenceli iş, güvenli gelecek, insanca yaşamı savunanları takip edenler, susturmaya çalışanlar, direnişimizin eseri olarak er ya da geç hesap verecekler. Gün sendikamıza üye ve yöneticilerimize yönelen bu saldırılara karşı mücadeleyi yükseltme ve dayanışmayı büyütme günüdür" diye konuştu.

REKTÖR İZLEDİ

Açıklamanın yapıldığı bölgeye gelen Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, bir banka oturup basın açıklamasını dinledi. Açıklama sonrası basın mensuplarının sorularını da cevaplayan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, "Adnan Menderes Üniversitesi dağınık bir yapıya sahip ve 50 bin kişilik bir nüfusu var. İhtiyaç olan yerde ihtiyaç duyulan memurları değerlendiriyoruz. Eğer ihtiyaç duyulduysa görevlendirme yapmışızdır. Bu durum memurlarda olduğu gibi öğretim üyelerinde de olabilir. Bizim Buharkent'ten Didim'e kadar pek çok yerde okulumuz var. Hepsinde de görev yapılıyor" diye konuştu.

- Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adnan Menderes Üniversitesi Cavit Bircan Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır? 31 Mart Yerel Seçimleri 2. Tura kalırsa ne olur? Seçim ikinci tura kalırsa ne zaman, hangi tarihte yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title