Haberler

Adü'de 8 Bin Öğrenci Mezuniyet Sevinci Yaşadı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) 21. Akademik yılı 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı sonunda 8 bin öğrencisi için mezuniyet töreni düzenledi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) 21. Akademik yılı 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı sonunda 8 bin öğrencisi için mezuniyet töreni düzenledi. ADÜ Stadyumunda yapılan törende dönem birincileri çeşitli hediyelerle ödüllendirilirken, törende doyasıya eğlenen mezun öğrenciler renkli görüntülere sahne oldu.

ADÜ 2013-2014 mezuniyet törenine; Vali Yardımcısı Halil Canavar, Jandarma Bölge Komutanı Vekili Albay Erol Demirhan, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Rektör Yardımcıları, Fakülte Dekanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve öğrenci yakınları katıldı.

"44 BİN KİŞİLİK KOCAMAN BİR AİLE OLDUK"

Mezuniyet töreninde ADÜ'nün gelişimiyle ilgili bilgi veren Rektör Mustafa Birincioğlu, 21 yaşını geride bırakan ADÜ'nün gelişmeye ve ilerlemeye hızla devam ettiğini söyledi. ADÜ'de göreve başladığında 26 bin öğrencinin bulunduğunu fakat şimdi 40 bin öğrenciye ulaştıklarını kaydeden Rektör Birincioğlu,"1992 yılında faaliyetlerine başlayan üniversitemiz bugün 3 enstitü 12 fakülte 5 yüksekokul 17 meslek yüksekokulu bir devlet konservatuarı 19 uygulama ve araştırma merkeziyle Aydın merkez ve ilçelerde eğitim veren bir yüksek eğitim kurumudur. Her geçen gün artan bölümleriyle bölgede insan gücü, bilgi, eğitim, iş ve sosyal hizmetler konusunda örnek ve önemli bir kaynak oluşturan ADÜ olarak geçen yıl çok önemli ve güzel gelişmeler yaşadık. Göreve geldiğimizde 26 bin civarında olan öğrenci sayısı bugün 40 binleri buldu. ADÜ akademik ve idari personeli, doktora ve yüksek lisans öğrencileri ile birlikte bugün 44 bin kişilik kocaman bir aile olduk. Bu gücümüzün farkında olarak Aydın ilimizin sahip olduğu potansiyellerin işlenmesinde katkıda bulunacak insan gücünü yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Şu anda fakülte sayımız 12. Önümüzdeki dönem 4 yeni fakülte daha yapılandıracağız" şeklinde konuştu.

"YOLUNUZ AÇIK OLSUN"

Konuşmasında mezun öğrencilere, ailelerine ve üniversitenin akademik personeline ayrı ayrı seslenen Rektör Mustafa Birincioğlu, ailelere "Evlatlarınız artık bir meslek ve diploma sahibi oldular. Yıllarca bugünü beklediniz ve bugüne ulaştınız ki ne mutlu sizlere. Bu mutlu gün için sizleri özellikle tebrik ediyor ve hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Üniversitemizin artan başarısında öğrencilerimizin eğitiminde büyük katkı ve destekçileri olan öğretim elemanlarımıza da öğrencilerimizin her biri için ayrı ayrı vermiş oldukları büyük emekler için saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum. Sevgili öğrencilerimiz atılacak olduğunuz hayatta mutlu, huzurlu, ve başarılı birer bireyler olarak yaşamanız için sizlerin özellikle mesleğinde iyi birer meslek adamı ve ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunacak bireyler olarak hayatta yer almanız ve başarılı olmanız dileğiyle hepinize sevgilerimi sunuyorum. Yolunuz açık olsun" dedi.

"ÜNİVERSİTEMİZ SON YILLARDA ÇOK HIZLI BİR GELİŞME KAYDETTİ"

ADÜ'nün son yıllarda önemli bir atak yaparak adını ülke ve uluslararası arenada adından sıkça söz ettirmeye başladığını vurgulayarak bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Halil Canavar, "Gerçekten üniversitemiz son yıllarda çok hızlı bir gelişme kaydetti. Bunu gerek Aydın içinde bulunan gerekse Aydın dışında bulunan insanlar çok rahatlıkla gözlemleyebiliyorlar. Artık sadece Aydın'da ses getiren işlere değil çeşitli ulusal ve uluslararası projelerde adından söz ettiren yabancı öğrencileri bulunan bir üniversiteye sahip olmaktan dolayı inanılmaz derecede gururluyuz. Umarım bu akademik kadrosu ve bu potansiyeli ile üniversitemiz gelecekte Aydın'ımıza ve ülkemize daha nice güzel hizmetleri sunacaktır. Sevgili öğrenciler siz de buradan mezun olduktan sonra almış olduğunuz becerilerle meslek sahibi olacak ve gerek toplumumuz gerekse devletimize çok güzel katkılar sunacak ve devralmış olduğunuz bayrağı en iyi bir şekilde dalgalandıracaksınız. Ben bu duygu ve düşüncelerle bu anlamalı törene katılan katkıda bulunan başta rektörümüz olmak üzere herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Konuşmaların ardından fakülte ve meslek yüksekokullarında birinci olan öğrencilerin ödülleri ve diplomaları törene katılan protokol üyeleri ve akademik personel tarafından verilirken tören öğrenci andı ve öğrencilerin stadyum ortasında kep fırlatmasıyla son buldu.

Diplomalarını alan binlerce öğrenci tören sonunda stadyum hopörlerinden yükselen müzik ile gönüllerince eğlendiler. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adnan Menderes Üniversitesi Mustafa Birincioğlu Halil Canavar Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title