Haberler

Adü'de 16 Yıldır Açık Kalp Ameliyatları Yapılıyor

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı açık kalp ameliyatlarına başlayalı 16 yıl oldu. Gerek Aydın'da gerekse Ege'nin pek çok ilinde binlerce hastayı sağlığına kavuşturan ADÜ Kalp ve Damar Cerrahisi ekibi, bugüne kadar 2 bini açık kalp ameliyatı olmak üzere 5 binin üzerinde vakaya imza attı.

Kuruluş yılı olan 1995'te hızlı bir yapılanma sürecine giren ADÜ Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı, ilk açık kalp ameliyatını 1999 yılının Kasım ayında yaptı. Yılda yaklaşık 300 açık kalp ameliyatı gerçekleştiren ekip, erişkin kalp ve damar cerrahisine ilişkin tüm ameliyatları modern hastanelerinde başarı ile hayata geçiriyor. Birbirlerini uzun yıllardır tanıyan ve gerek eğitim hayatlarının gerekse mesleklerinin yaklaşık 25 yılını beraber geçiren ekip, birbirlerini iyi tanımanın ve birbirlerine güvenmenin verdiği güçle ölüm ve ameliyat sonrası problem oranları dünya standartlarında olan çok sayıda başarılı operasyona imza atıyor.

ADÜ Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Gürcün'ün verdiği bilgiye göre 100 yıllık bir binada tek bir sandalye ile yola çıkan ekip, bugün yeni ve modern hastane binasında son teknoloji ile donatılmış servisi, ameliyathanesi, 10 yataklı yoğun bakım ünitesi ve her geçen gün büyüyen kadrosu ile hastanenin lokomotif kliniklerinden biri.

HER YAŞTA VE HER RİSK DÜZEYİNDE HASTAYA YAŞAM ŞANSI VERİYORLAR

ADÜ Kalp ve Damar Cerrahisinin en büyük özelliği her yaşta ve her riskte hastaya yaşam şansı tanıması. ADÜ Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Gürcün yaşı, kronik rahatsızlıkları, kilosu gibi nedenlerle riskli vaka olarak değerlendirilen ve pek çok merkezin yaşama tutunmak için bir şans vermediği pek çok hastayı ADÜ'de başarı ile ameliyat ettiklerini kaydetti. Gürcün, ekibin gecesini gündüzüne katarak kimi zaman ambülansın arkasına takılıp, kimi zaman kalp masajı ile hayata döndürüp, kimi zaman ise küçücük bir umut olsa da saatlerce sürecek ameliyatlara gözünü kırpmadan girerek sadece hekimlik yeminlerine değil insanlık onuruna da bağlı hareket ettiklerini vurguladı.

YAPILMAZ DENİLEN VAKALARI YAPIYORLAR

Türkiye'de az sayıda merkezin yaptığı aort yırtılması ameliyatını 2000 yılından bugüne ADÜ Kalp ve Damar Cerrahisi kliniğinde hayata geçirdiklerini söyleyen Prof. Dr. Uğur Gürcün bugün yılda 12 ila 15 arasında yaptıkları bu ameliyatlarla bölge için hayati önem taşıyan referans bir hastane olduklarını vurguladı. Kimi zaman 500 gr bebeğe kimi zaman ise 100 yaşına merdiven dayamış hastalara kalp ameliyatı yaptıklarını kaydeden Gürcün, açık ve kapalı yöntemle yapılan tüm girişimsel cerrahi uygulamaların yanı sıra lazerle varis tedavisi gibi modern tüm damar içi işlemlerin de hastanelerinde yapıldığını söyledi.

HİBRİD AMELİYATHANE İSTİYORLAR

Kalp Damar Cerrahları geldikleri nokta ne kadar iyi olursa olsun hedeflerini her geçen gün bir adım öteye taşımakta kararlı. Hibrid bir ameliyathane istediklerini söyleyen Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Gürcün, hem açık hem kapalı ameliyatları birlikte yapabilecekleri bu tip ameliyathaneler ile, sadece hastalarının sağlığına kavuşması noktasında değil asistanlara bu alanda iyi bir eğitim verilebilmesi noktasında da faydalı olunacağı mesajını verdi.

KALP TRANSPLANTASYONU GÜNDEME GELEBİLİR

Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Uğur Gürcün, erişkin kalp cerrahisi yapmak için tüm teknik imkanlara sahip olan Üniversite hastanesinin ileri düzeyde kalbi destekleyen cihazları da bünyesine katarak ileride kalp transplantasyonunu (organ nakli) da gerçekleştirebileceklerini belirtti.

TÜM ÖĞRETİM ÜYELERİ PROJE YÜRÜTÜYOR

ADÜ Kalp Damar Cerrahisi yoğun çalışma temposu, öğrenci yetiştirme gayretinin yanı sıra bilimsel yayın ve proje üretme noktasında da büyük çaba sarf ediyor. Kendi bünyelerindeki organ banyosu laboratuvarı ile çok sayıda deneysel çalışmaya imza atan öğretim üyeleri çok sayıda atıf alan makaleleri ve desteklenen büyük bütçeli projeleri ile dikkat çekiyor. Hazırladıkları bilimsel çalışmalar zaman zaman ödül alan Kalp Damar cerrahları yaptıkları çalışmaları ulusal ve uluslararası kongrelerde sunarak geniş kesimlere ulaşmasına katkıda bulunuyor.

İLK DOÇENTLİK SINAVINA GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Yetiştirdikleri Yrd. Doç. Dr. Tunay Kurtoğlu'nun doçent olmak için başvurusunu yaptığı şu günlerde ADÜ Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı bir doçentlik sınavına da ev sahipliği yaptı. Doçentliğini almak üzere Üniversite hastanesinde sınava giren öğretim üyesi doçentliğini aldı.

ŞEHRİN DESTEĞİNİ ARKALARINDA HİSSETMEK İSTİYORLAR

İnsan hayatının kutsallığına inanan ve hastalarının sadece yaşama tutunma noktasında değil yaşam kalitelerini artması noktasında da büyük bir özveri ile çalışan ADÜ Kalp Damar Cerrahisi şehirden daha fazla katkı bekliyor. Bir hibrid ameliyathaneye sahip olmak isteyen Kalp Damar cerrahları Üniversite ve hastane yönetiminin desteğini arkalarına alsalar da şehir desteğinin öneminin büyük olduğunun altını çiziyor. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adnan Menderes Üniversitesi Aydın Ege Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title