Haberler

Adü, Akademik Teşvik İibf Sıralamasında 2. Sırada

Akademisyenlerin proje, araştırma, yayın, patent gibi faaliyetlerini desteklemek amacıyla uygulanan akademik teşviklerde İktisadi İdari Bilimler Fakülteleri sıralamasında henüz genç bir fakülte olmasına rağmen ADÜ İktisat Fakültesi, Türkiye’de eğitim veren üniversiteler arasında 2. sırada yer aldı.

Akademisyenlerin proje, araştırma, yayın, patent gibi faaliyetlerini desteklemek amacıyla uygulanan akademik teşviklerde İktisadi İdari Bilimler Fakülteleri sıralamasında henüz genç bir fakülte olmasına rağmen ADÜ İktisat Fakültesi, Türkiye'de eğitim veren üniversiteler arasında 2. sırada yer aldı.

Hesaplamaya dahil olmak için gerekli 30 puanı aşabilen akademisyen sayısının 26 binde kalması dikkati çekerken; Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayınlanan ve öğretim elamanlarının akademik teşvik komisyonlarınca onaylanan projelerinin baz alınarak hazırlandığı listede sıralamada akademik teşvik puanlarını kamuoyuna açıklamayan 11 üniversitenin yer almadığı belirtildi.

Üniversite akademisyenlerinin, 2015 yılında akademik anlamda ne düzeyde aktif olduklarını yansıtması açısından oldukça önemli bir veri olarak yayınlanan belge, diğer sıralamalardan farklı olarak üniversitelerin ve özellikle de fakültelerin daha güncel bir resmini ortaya koyması bakımından ve akademisyenlerin akademik faaliyetlerinin yoğunluk göstergesi açısından oldukça önemli.

Akademik teşvik yönetmeliğine göre performansların projeler, araştırmalar, akademik yayınlar, tasarımlar, sergiler, patentler, alınan atıflar, uluslararası tebliğler ve alınan ödüller olmak üzere 9 başlıkla sınıflandırıldığı çalışmada bir akademisyenin sistemde puanlanması için bu alanlardan en az 30 puan almasının gerektiğini, en yüksek puan sınırının ise 100 olarak belirlendiği dile getirildi.

Devlet Üniversiteleri Sıralama raporunda ilk 5'te yer alan fakülteler:

Tıp Fakülteleri Sıralaması:

1. Hacettepe Üniversitesi,

2. Selçuk Üniversitesi,

3. Celal Bayar Üniversitesi,

4. Akdeniz Üniversitesi,

5. Ege Üniversitesi

İktisadi İdari Bilimler Fakülteleri Sıralaması:

1. Selçuk Üniversitesi,

2. Adnan Menderes Üniversitesi (İktisat Fakültesi),

3. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi,

4. Düzce Üniversitesi,

5. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi

Mühendislik Fakülteleri Sıralaması:

1. Ege Üniversitesi,

2. Akdeniz Üniversitesi,

3. Abdullah Gül Üniversitesi,

4.Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi,

5. Namık Kemal Üniversitesi

Edebiyat, Sosyal Bilimler ve İnsani Bilimler Fakülteleri Sıralaması:

1. Abdullah Gül Üniversitesi,

2. Selçuk Üniversitesi,

3. Dokuz Eylül Üniversitesi,

4. İstanbul Üniversitesi,

5. Akdeniz Üniversitesi

Fen-Edebiyat Fakülteleri Sıralaması:

1. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi,

2. Balıkesir Üniversitesi,

3. Çukurova Üniversitesi,

4. Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi,

5. Gaziosmanpaşa Üniversitesi

Eğitim ve Eğitim Bilimleri Fakülteleri Sıralaması:

1. Uşak Üniversitesi,

2. Çukurova Üniversitesi,

3. Kastamonu Üniversitesi,

4. Hacettepe Üniversitesi,

5. Süleyman Demirel Üniversitesi

Sağlık Bilimleri ve Hemşirelik Fakülteleri Sıralaması:

1. Gaziantep Üniversitesi,

2. Harran Üniversitesi,

3. Düzce Üniversitesi,

4. Hacettepe Üniversitesi,

5. Trakya Üniversitesi

Diş Hekimliği Fakülteleri Sıralaması:

1. İnönü Üniversitesi,

2. Ege Üniversitesi,

3. Atatürk Üniversitesi,

4. Selçuk Üniversitesi,

5. Bülent Ecevit Üniversitesi - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hacettepe Üniversitesi Akdeniz Üniversitesi Selçuk Üniversitesi Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title