Haberler

Adriyatik'te Yanan Feribot

Yunanistan'dan İtalya'ya doğru yol alırken Adriyatik Denizi'nde, 28 Aralık 2014'te, henüz belirlenemeyen bir nedenle yanan "Norman Atlantic" adlı feribotta kaybolanların sayısının 18 olabileceği duyuruldu.

Yanan feribotla ilgili soruşturmayı yürüten Bari Savcılığı'ndan yapılan açıklamada, olayda kaybolanların sayısının 18 olabileceği belirtilirken, Barili müfettişlerin; kayıp 16 yolcuya ek olarak gemiye gizlice binmiş 2 kişinin daha olabileceği bilgisine ulaşıldığı bildirdi.

İtalyan haber ajansı ANSA'nın haberinde, feribottaki toplam yolcu sayısının İtalyan yetkililere teslim edilen yolcu listelerine göre ilk olarak açıklanan 499'dan fazla olabileceği ifade edildi.

Kayıplar arasında Türk yolcu Dr. Hakan Akkaya da bulunuyor. Kazanın yaşandığı günden bu yana kendisinden haber alınamayan Akkaya ve diğer kayıplar için İtalyan arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarının, hava ve deniz koşulları izin verdiğince sürdüğü öğrenildi.

Olayda hayatını kaybeden Akkaya'nın nişanlısı Havise Savaş'ın da otopsisi hafta başında yapılırken, naaşının gelecek hafta Türkiye'ye gönderilebileceği belirtildi.

Yunanistan'ın Patra kentinden İtalya'nın Ancona kentine giderken, 28 Aralık 2014'te, iç kısımlarında yangın çıkan ANEK Lines'a ait "Norman Atlantic" isimli feribotta 1'i Türk olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetmişti. Olay sırasında feribota yardım etmeye çalışan 2 Arnavut görevli de yaşamını yitirmişti. - Roma

Kaynak: AA / Güncel

Adriyatik Denizi Hakan Akkaya Yunanistan İtalya Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

ŞekermobilWeb@haberler.com:

Kaç gün oldu ya. Hala haber yok hala gelişme yok. Dualarımız seninle Hakan Akkayaa

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title