Haberler

Adrese Teslim" Yonca ve Saman Balyası

Konya'da faaliyet gösteren bir tarım firması, hayvan yetiştiricilerinin acil durumlarda yem ihtiyacını temin etmek amacıyla telefon ya da internetten sipariş alarak, tüm illere "adrese teslim" yonca ve saman balyası gönderebiliyor.

Ürün ve hizmetlerini Bursa'da çiftçilere ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara tanıtan firmanın sorumlusu Mehmet Dönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 yıldır tarım alanında hizmet verdiklerini söyledi.

Özellikle tarımsal bakımdan kıtlık olduğu senelerde üreticilerin yem bulmakta zorlandığını belirten Dönmez, ürünü az olan veya ulaşım sıkıntısı çekenler için "adrese teslim" yonca ve saman balyası servisi kurduklarını anlattı. Böylece hizmeti üreticilerin ayağına götürdüklerini ifade eden Dönmez, şöyle konuştu:

"Özellikle tarım alanında ot veya samanda kıtlık olduğu zaman çiftçilerimiz bunları temin etmekte zorlanıyor. Biz de Bursa, Konya gibi çok sayıda ilde geniş alanlarda araziler aldık. Büyük bir kısmını da kiralayarak yonca, saman üretimi için bu yerleri kullandık. Daha sonra bunları işleyerek balya veya büyük çuvallarla istifledik. Sonra da bize telefon veya internetten ulaşan çiftçilerimize, Türkiye'nin neresinde olursa olsun, kamyonlarla veya nakliye şirketleriyle anlaşarak bunları ulaştırıyoruz. Her geçen yıl daha çok üretici bize ulaşıyor. Hem biz kazanıyoruz hem de üreticiler hayvan yemlerine rahatlıkla ulaşabiliyor."

Dönmez, bu yıl 30 bin dekar alana ekim yaptıklarını kaydederek, taleplerin yoğunluğuna bakılırsa bunun yeterli gelmeyeceğini sözlerine ekledi.

Firmanın Genel Müdürü Osman Şimşekli ise Türkiye'nin tüm illerine, en ücra köşelerine yonca ve saman ulaştırabildiklerini ifade etti.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Dönmez Türkiye Konya Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

Fatih:

Burdur Tefenni teslim kg ne kadar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title