Haberler

Adrenalin Tutkunu Turistlerin İlgi Odağı "Deep Water Soloing"

Deniz kıyısından yükselen kayalara ipsiz tırmanış yaptıktan sonra denize atlamak şeklinde yapılan "Deep Water Soloing", adrenalin yaşamak isteyen yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi görüyor

MEHMET ÇAKMAK - Denizden yükselen kayalara ipsiz tırmandıktan sonra denize atlamak olarak adlandırılan "Deep Water Soloing" sporu ilgi görüyor.

Tatil için Kumluca'ya bağlı Adrasan ve Olimpos'u tercih eden yerli ve yabancı turistler, pek çok farklı etkinliğe katılıyor. Denizi, doğası, tarihiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Adrasan ve Olimpos'ta macera seven turistlerin yaptığı sporlardan biri de "Deep Water Soloing".

Dalış ve adrenalin meraklılarının yeni tercihleri arasında yer alan Deep Water Soloing'i yapanlar, deniz kıyısından yükselen kayalara ipsiz tırmandıktan sonra kendilerini suya bırakıyor. Deep Water Soloing, her geçen gün daha fazla turist tarafından tercih edilerek yaygınlaşıyor.

Adrasan sahilinde bot ve teknelerle 30 dakikalık yolculuğun ardından kaya tırmanışı için kayalıklara giden turistler, burada denize dik olarak yükselen 10 ile 20 metre arasındaki yüksekliği bulunan kayalara tırmanıyor. Deep Water Soloing yapacak tatilcilere rehberler, önce tırmanış yapacakları kayalıklar ve zorluk dereceleri hakkında bilgi veriyor.

İpsiz ve desteksiz olması nedeniyle güçlükle kayalara tırmanan macera tutkunları, ardından kendilerini Akdeniz'in serin sularına bırakıyor. Gün boyu aynı şekilde defalarca denize atlayan tatilciler, daha sonra botlarla geri dönüyor.

Hem deniz hem güneş hem de kaya tırmanışının tadı çıkartılıyor

Olimpos Dalış Merkezi eğitmenlerinden Metin Yılmaz, AA muhabirine, Deep Water Soloing yapmak için kayaların dik ve eğimli olması gerektiğini söyledi. Adrasan'da bulunan kayalıkların bunun için çok uygun olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Burada Deep Water Soloing'i herkes yapabilir. Fazla yükseğe çıkmadan, yan geçişler ve zorluk derecesine göre tırmanış alanları bulunuyor. Sürekli malzeme kullanarak kaya tırmanışı yapan tırmanıcılar için bu büyük bir özgürlük. Bu sporu yapmak için yerli ve yabancı çok sayıda turist geliyor" dedi.

Deep Water Soloing yapanların aynı anda hem deniz hem güneş hem de kaya tırmanışının tadını çıkardıklarını dile getiren Yılmaz, bunun da tatilciler için aynı anda yaşanmış farklı heyecanlar olduğunu kaydetti.

Yılmaz, bu sporu yaz döneminde günde 30-40 kişinin yaptığını ifade etti.

Daha önce kaya tırmanışı konusunda tecrübesi olmasına rağmen ilk defa Deep Water Soloing yaptığını anlatan Alman Jan Erik Rapp ise büyük heyecan yaşadığını söyledi. Rapp, "Normal kaya tırmanışına göre kendinizi biraz daha rahat hissediyorsunuz. Çünkü düşeceğiniz yer su, bunu biliyorsunuz. Bu da çok farklı bir duygu hissettiriyor" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title