Haberler

Adrasan'daki Orman Yangını

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yanan orman alanlarının bir metrekaresinin bile başka bir amaçla kullandırılmadığını belirterek, Adrasan yangınının izlerini silmek için arazide 30 bin fidanın toprakla buluşturulduğunu bildirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yanan orman alanlarının bir metrekaresinin bile başka bir amaçla kullandırılmadığını belirterek, Adrasan yangınının izlerini silmek için arazide 30 bin fidanın toprakla buluşturulduğunu bildirdi.

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, geçen haziranda, Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan'da çıkan orman yangınında 140 hektar alanın zarar gördüğünü anımsattı.

Adrasan'daki orman yangınına bütün imkanların seferber edilerek hiç vakit kaybedilmeden müdahale edildiğinin altını çizen Eroğlu, "Hava muhalefetine ve zor arazi şartlarına rağmen orman teşkilatının bu özverili ve cansiparane çalışmaları neticesinde yangını kısa bir sürede söndürdük. Orman yangınını söndürdükten sonra ise zarar gören alanı hemen ağaçlandırmak için çalışmalarımızı başlattık" ifadesini kullandı.

-Yanan alana bin 500 kilogram Kızılçam tohumu serpildi

Öncelikle yanan ağaçların damgalandığını ve bu ağaçların kesilerek 15 Ekim 2014 itibarıyla sahadan çıkarıldığını ifade eden Eroğlu, zarar gören 140 hektarlık alanın 100 hektarında tabii gençleştirme, 40 hektarında ise yapay gençleştirme çalışmaları yapıldığını, tabii gençleştirme çalışmaları kapsamında sahanın tamamına bin 500 kilogram kızılçam tohumu serpildiğini aktardı.

Yapay gençleştirme çalışmalarının yapıldığı 40 hektar alanın 18 hektarının dozerle sürüldüğünü kaydeden Eroğlu, geriye kalan 22 hektar sahada ise dikim çukurları açıldığını anlattı.

Hazırlığı tamamlanan bu sahalara fıstıkçamı, servi, harnup, erguvan ve zakkum türlerinden 30 bin fidan dikildiğini belirten Eroğlu, sahanın korunması gayesiyle de etrafına 8 kilometre dikenli tel çekildiğini kaydetti.

Adrasan'da yanan alanların en kısa sürede eski yeşil günlerine dönmesi için ne gerekiyorsa yapıldığını vurgulayan Eroğlu, Adrasan'da olduğu gibi diğer yanan alanların da aynı yıl ağaçlandırma mevsiminde tekrar ağaçlandırıldığını bildirdi.

Eroğlu, "Bizim dönemimizde yanan orman alanlarının bir metrekaresi dahi başka bir maksatla kullandırılmadı. Böyle bir durumun söz konusu olması dahi mümkün değil" ifadesini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Veysel Eroğlu Kumluca Antalya Adrasan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title