Haberler

Adopen, Türk Kızılayı'na Kan Bağışı Otobüsü Hediye Etti

Antalya merkezli Adopen firması tarafından, Türk Kızılayı'na, "Kan bağışı otobüsü" bağışlandı.

Antalya merkezli Adopen firması tarafından, Türk Kızılayı'na, "Kan bağışı otobüsü" bağışlandı.

Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Adopen tesislerinde düzenlenen törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Antalya vali yardımcıları Turan Eren ve Mehmet Kurdoğlu, Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Gülsüm Özet, Kızılay Kan Hizmetleri Genel Müdürü Nurettin Hafızoğlu, Türkiye'nin ilk yüz nakli ile dünyanın kadavradan ilk rahim naklini yapan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Adopen Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sak ve başkan yardımcısı Aslan Yaman ile davetliler katıldı.

Törende konuşan Turan Eren, gerek özel sektör gerekse toplumsal duyarlılığı olan hayırseverlerin sağlık ve eğitim alanında çok önemli yardımlar yaptıklarını söyledi.

Antalya'daki Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların yüzde 65'inin hayırseverler tarafından yapıldığına işaret eden Eren, "Yine sağlık alanında da hayırseverlerin destekleri var. Bugün ise Kızılay'a otobüs vererek kan bağışını sağlayacak aracın temini ilk defa yapılan önemli bir hizmettir. Bu bağışı yapanlara çok teşekkür ediyorum" dedi.

Prof. Dr. Özet ise Kızılay'ın Türkiye'deki yardım kuruluşlarının başında olduğunu vurgulayarak, dünyada yükselen değerler arasında yer aldığını dile getirdi. Türk halkının merhametli ve yardımseverliği sayesinde Kızılay'ın büyüdüğünün altını çizen Özet, "Bizler, sizlerin yardımlarınızı dünyanın neresinde olursa olsun gerek doğal afet gerekse savaşlar mağduru olmuş kişilere ulaştıran sadece eliçileriz" diye konuştu.

Özet, 2005 yılındaki güvenli kan projesi kapsamında 15 bölge kan merkezi ile 63 kan bağışı merkezi oluşturduklarını anlatarak, Kızılay'ın ülkenin ihtiyacı olan kanın

yüzde 82'sini karşıladığını, 2005 yılında 300 bin olan bağış sayısının bugün 1.5 milyona ulaştığını bildirdi.

Antalya'nın sağlık sektöründe gelişen ve önemli hasta göçü alan bir kent olduğunu ifade eden Özet, kentin turizm merkezi olması nedeniyle kan ihtiyacının giderek arttığına dikkati çekti.

Kentteki yaklaşık 125 bin kişinin kan ihtiyacının 100 bininin Kızılay tarafından karşıladığını belirten Özet, "Kentte yıllık 600 talesemi hastasının kan ihtiyacı ile 2012 yılından beri 520 hastaya kalp karaciğer böbrek ve yüz nakli yapılmış hastaların kan ihtiyacı Kızılay tarafından karşılanıyor. Kan nakli, bulunan organ nakli kadar çok önem taşımaktadır. Burada gönüllü kan bağışçıları çok önemlidir" diye konuştu.

Mustafa Sak ise Adopen olarak sosyal sorumluluklara duyarlı olduklarını söyledi. Kan toplamanın büyük bir sorun olduğunu ifade eden Sak, şöyle devam etti:

"Bu otobüs benim için çok anlamlı. Bir köydeki insanın ayağına gidersek kan toplanır. Onun için bu otobüsün köylerden çok kan toplayacağına inanıyorum. Kan olayını önemsiyorum. Çünkü geçen sene babaanmemi kaybettin. Kolay bulunamayan AB negatif kan grubuna sahipti. Daha sonra kanı bulduk. Ama 3- 4 ay yaşayabildi. Ondan sonra Kızılay'dan böyle bir talep geldiğinde çok anlamlı bulduk. Bir değil, iki değil, üç taneye de talibim"

Konuşmaların ardından Özet, Sak'a yaptığı bağıştan dolayı teşekkür plaketi verdi.

Daha sonra mobil kan bağış otobüsünün teslimi için kurdele kesildi. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Türk Kızılayı Kızılay Antalya Adopen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title