Haberler

Adnan Polat: "Bu İşi Buralara Taraftarlar Getirdi"

Galatasaray Kulübü eski başkanı Adnan Polat ve teknik direktör Hikmet Karaman ile eski milli futbolcu Oktay Derelioğlu, Gaziosmanpaşa Hastanesi’nde Ontoloji Bölümü’ndeki hastalara moral ziyaretinde bulundu.

Galatasaray Kulübü eski başkanı Adnan Polat ve teknik direktör Hikmet Karaman ile eski milli futbolcu Oktay Derelioğlu, Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde Ontoloji Bölümü'ndeki hastalara moral ziyaretinde bulundu.

Ziyarette basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Adnan Polat, ligin 6. haftasında oynanacak derbi maçla ilgili olarak, "Bugüne kadar derbileri hiç tutturamadım. Derbilerin neticesi hiç belli olmuyor. Birçok faktör etkiliyor. İki takımın da şansı eşit" dedi.

"ELLİ BİN KİŞİLİK STATTA BİN KİŞİLİK GRUP HERKESİ FUTBOLDAN SOĞUTTU"

Basın mensuplarının Passolig ile ilgili fikrini sorması üzerine Adnan Polat, "Passolig bir ihtiyaçtan doğdu. Kulüplerin ekonomik sıkıntısının yanın da taraftarlar işi o kadar fanatizme getiriyorlar ki küfürler, sahaya atılan yabancı maddeler, sahaya girmeler. Buna da bir yerde dur demek lazım. Batı toplumunda maç izleyen taraftarları görüyorsunuz. Biz de niye olmuyor. Dolayısıyla bunu bir yerde kontrol altına almak lazım. Tabii o stada gelenlerin çoğunluğu bunu yapmıyor ama yapılanlar tüm gemiyi berbat ediyor. Devlet bunları tespit edip ayıklamak istiyor. Bence de çok haksız değil. Çünkü elli bin kişilik statta bin kişilik grup herkesi futboldan soğuttu. Tabii Passolig bunun için bir çözüm mü bilmiyorum. Ama bu insanlara da birilerinin mani olması lazım. Sonuçta hamama giren terler. Bu işi buralara taraftarlar getirdi" diye konuştu.

"TÜRK FUTBOLUNUN BİR REFORMA İHTİYACI VAR"

Polat, rakip takım taraftar yasağı ile ilgili olarak da şu yorumda bulundu:

"Şimdi önümüzde Galatasaray-Fenerbahçe derbi maçı var. O maçta rakip taraftar alınsa o stada ne olacak. Hep yakıp yıkıyorlar. Aynı şekilde Fenerbahçe- Galatasaray maçı olsa da öyle olacak. Artık taraftarların yan yana maçları seyretmesi lazım. Aksi taktirde geri gidiyoruz. Milli takım neticelerinden alın kulüp neticelerine kadar bakın. Türk futbolunun bir reforma ihtiyacı var. Birçok kulübün de bu devrimi kulüpler bazında yapması lazım. Aksi taktirde kendi sınırlarımız arasında kavga ederek hayatımız geçecek."

"TÜRKİYE'DE FUTBOLUN ÖZERKLİĞİNİ DAHA YUKARI ÇEKMEMİZ LAZIM"

Polat, bir basın mensubun TFF başkanı olmak isteyip istemediği sorusuna ise, "Benim böyle bir isteğim yok. Sanırım Haziran'da seçim var ve Yıldırım Demirören'in tutumunu da bilmiyorum. Türkiye'de futbolun özerkliğini daha yukarı çekmemiz lazım. Futbolu, futbolun içinden gelenlerin yönetmesi lazım. Şu anda orada bir zedelenme görüyorum. O devrimi yapacak olan da yine sporun içinden gelenler" cevabını verdi.

OKTAY DERELİOĞLU: "FENERBAHÇE BİR ADIM DAHA ÖNDE"

Eski milli futbolcu Oktay Derelioğlu ise, Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbi maçına ilişkin, "Yorum yapmak zor ama baktığınızda Fenerbahçe bir adım daha önde. Onlar da iyi durumda değiller ama kötünün iyisiler. Galatasaray'ın tek avantajı maçın TT Arena'da olması" açıklamasında bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Oktay Derelioğlu Hikmet Karaman Galatasaray Adnan Polat Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title