Haberler

Adnan Menderes'in Vefatının 54. Yılı

Adalet Partisi Kurucu Genel Başkanı Vecdet Öz ve parti üyeleri, merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın vefatlarının 54. yılı dolayısıyla mezarları başında andı.

Adalet Partisi Kurucu Genel Başkanı Vecdet Öz ve parti üyeleri, merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın vefatlarının 54. yılı dolayısıyla mezarları başında andı.

Öz, Vatan Caddesi üzerindeki Anıt Mezar'da gerçekleştirilen anmada, kabre çelenk koyduktan sonra yaptığı konuşmada, bu senenin 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin 55. yılı olduğunu hatırlattı.

Demokrasinin askeri darbelerle, muhtıralarla Türkiye'de 3 kez kesintiye uğradığını söyleyen Öz, şöyle konuştu:

"Rahmetli Başbakanımız Adnan Menderes, Dışişleri Bakanımız Fatin Rüştü Zorlu, Maliye Bakanımız Hasan Polatkan demokrasi mücadelesi vermişlerdir. 'Yeter söz milletin' dedikleri anda demokrasi savunuculuğunu canlarıyla ödemişlerdir. Ancak demokrasi mücadelesi öyle bir şeydir ki kendi yandaşları oldukça güçlenen bir halk iradesidir. Halk iradesi 55 yıl içinde güçlenerek bugünlere ulaşmıştır. Biz de Allah nasip ederse bu demokrasi mücadelesi içerisinde arkadaşlarımızla beraber yerimiz aldık."

Anma törenlerinin aslında Menderes'in idam edildiği gün olan 17 Eylül'de yapıldığını kaydeden Öz, şöyle devam etti:

"Biz 16'sında geldik çünkü bugün Polatkan ve Zorlu'nun idam edildiği gündür. Yarın Rahmetli Menderes'in idam edildiği günde de Adalet Partisinin kuruluş dilekçesini Ankara'da İçişleri Bakanlığı'na vermiş olacağız. Demokrasiyi düştüğü yerden kaldırmak için tekrar bu demokrasi trenini yola çıkarıyoruz. Bizler askeri darbelere sivil darbelere karşı olan demokrasi savunucusu olan bir kitle partisiyiz. Demokrat Partisi misyonu Adalet Partisi'yle, Doğru Yol Partisi'yle devam etmiş ancak kesintiye uğratılarak demokrasi uçağı düşürülmüştür. Rahmetli Menderes ölümünden kısa bir süre önce bir  not yazmıştır, bu not çok manidardır. 'Benim dilimden korktunuz ancak öldükten sonra Menderesin ruhu bu milletle el ele vererek mücadeleyi sürdürecektir ve darbeciler demokrasi karşıtları bir gün silip süpürülecektir ve Türkiye'de de bunlardan eser kalmayacaktır' demiştir. Bugün de böyle olmuştur."

Darbe karşıtı olan, demokrasi taraftarların sayısının hızla arttığını belirten Öz, demokrasi karşıtı olan, darbe yapanlar ve bu cinayetlere sebep olanların da vebal altında kaldığını ve bu olayın utancıyla yıllardır yaşadıklarını dile getirdi.

Konuşmanın ardından Öz ve beraberindekiler saygı duruşunda bulundu ve dua etti.

Törene katılanlar daha sonra Adnan Menderes'in mezarının yanındaki eşi Berin Menderes ve oğlu Aydın Menderes'in kabrine geçerek, dua etti.

Anma töreninde  üzerinde "Polatkan Ailesi" yazan bir çelengin de Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın mezarının üstüne bulunduğu görüldü.

Kaynak: AA / Güncel

Adnan Menderes Hasan Polatkan Vecdet Öz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman? Kızını taciz eden baba kim? Baba tutuklandı mı? Olay nerede oldu? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 18 Nisan İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Prens William ve Kate nerede yaşıyor? Kate Middleton yeni eve taşınıyor! Fenerbahçe- Beşiktaş derbisi ne zaman oynanacak? Derbi ne zaman, hangi gün? Kızılcık Şerbeti Görkem kimdir? Kızılcık Şerbeti Görkem karakteri gerçek hayatta kim? Özge Özacar kimdir? CANLI ALTIN FİYATLARI | Bugün altın fiyatları yükseldi mi? Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title