Haberler

Adnan Menderes'in Vefatının 53. Yılı

DP İstanbul İl Başkanlığı'nca "1950 1960 arası Türkiye ve bugünkü Türkiye demokrasisi" başlıklı konferans düzenlendi.

Demokrat Parti (DP) İstanbul İl Başkanlığı'nca, merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın vefatlarının 53. yılı dolayısıyla "1950-1960 arası Türkiye ve bugünkü Türkiye demokrasisi" başlıklı konferans düzenlendi.

Akgün Otel'deki konferansın açılışında konuşan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, konferans öncesi merhum Başbakan Menderes ve arkadaşları için Anıt Mezar'da anma programı yapıldığını söyledi.

DP'nin tarihiyle ilgili bilgi veren Uysal, "Bugün yeni nesil demokrasi anlayışıyla geçmişin kılavuzluğunda, bu büyük ülkenin coğrafyasında bize misyon olarak yüklenen büyük vazifeyi ifa etme mecburiyetimiz vardır. Bugün ülkenin bir yarısı, kendisinin temsil edilmediğini düşünmektedir. Bugün işletilen hukuk sistemleri, 'herkes eşittir ama birileri daha fazla eşittir' mantığı içerisinde iktidarda olanlar için imtiyazlı bir unsur haline dönüştürülmüştür" ifadelerini kullandı.

Uysal, bugün devlet ve siyaset zemininde bir krizle karşı karşıya olunduğunu savunarak, "Menderes ismiyle beraber ne kadar abide şahsiyet varsa, onları suiistimal etme ve yağmalama gayreti içinde olanlara karşı biz bugün Anıt Mezar'da ve bu salonda tarihe şahitlik ediyoruz" diye konuştu.

Konferansta, DP Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi, Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Rıfat Melih Aktaş, 1950-1960 Türkiyesi ile bugünkü Türkiye'nin iç ve dış siyasetine ilişkin sunum yaptı.

DP GİK Üyesi, Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ahmet Kasım Han da geçmişten günümüze DP ve Türkiye'nin uluslararası ilişkilerinin tarihsel sürecini mukayeseli olarak ele aldı. Han, DP'nin ve bugünkü Türkiye'nin dış politikasını karşılaştırmalı şekilde anlattı.

Konferansa, eski bakanlardan İsmet Sezgin ve Necmettin Cevheri ile DP'nin il ve ilçe teşkilatı üyeleri katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Demokrat Parti Adnan Menderes İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title