Haberler

Adnan Menderes'in İdamının 55. Yılı

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak ve AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, 27 Mayıs 1960 Darbesi'nin ardından Yassıada yargılamaları sonrası idam edilen merhum Başbakan Adnan Menderes'in ölümünün 55. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladıKoçak, mesajında, merhum Menderes ve arkadaşlarının demokrasi ve kalkınma mücadelesinde attığı cesur adımların kendileri için yol gösterici olmaya devam ettiğini vurguladı.

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak ve AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, 27 Mayıs 1960 Darbesi'nin ardından Yassıada yargılamaları sonrası idam edilen merhum Başbakan Adnan Menderes'in ölümünün 55. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı

Koçak, mesajında, merhum Menderes ve arkadaşlarının demokrasi ve kalkınma mücadelesinde attığı cesur adımların kendileri için yol gösterici olmaya devam ettiğini vurguladı.

Menderes'in Kurtuluş Savaşı gazisi, demokrasi şehidi olduğunu, Cumhuriyet tarihinde bir döneme damgasını vurduğunu, yaptığı hizmetlerle milletin gönlünde taht kurmuş güzide devlet adamlarından olduğunu belirten Koçak, şöyle devam etti:

"Ülkemize ve milletimize hizmetleriyle her zaman hayırla yad edilen merhum Menderes ve arkadaşlarının demokrasi ve kalkınma mücadelesinde attığı cesur adımlar bizler için yol gösterici olmaya devam etmektedir. Aramızdan ayrılışının 55. yıl dönümünde Başvekil Adnan Menderes'i vefatının yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum."

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ise merhum Menderes ve Bakan arkadaşları Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı rahmetle andıklarını bildirdi.

Erdem, "İttihatçı ve darbeci zihniyet ilk defa millet iradesiyle seçilmişleri iktidardan gayri meşru bir yolla, düzmece mahkemelerin verdikleri kararla, hemşehrimiz Başbakanımız Adnan Menderes ve bakan arkadaşları Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı darağacında asarak idam etme suçunu işlediler." ifadelerini kullandı.

Türk milletinin darbelere ve darbecilere karşı, artık hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacağını, millet iradesinin vesayet altına alınamayacağını 15 Temmuz'da gösterdiğini vurgulayan Erdem, milli irade üstünde vesayet kurmak isteyenleri lanetlediklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Adnan Menderes AK Parti Aydın Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title