Haberler

Adnan Menderes'in Gelini Anmada Tek Başına Kaldı

Güncelleme:

27 Mayıs askeri darbesinin ardından idam edilen Adnan Menderes, kabir başında anıldı. Adnan Menderes'in gelini Ümran Menderes'in tek başına anmada bulunması dikkat çekti.

27 Mayıs askeri darbesinin ardından idam edilen Adnan Menderes, yakınları, siyasiler ve vatandaşlar tarafından anıldı. Adnan Menderes'in gelini Ümran Menderes'in kabir ziyaretini tek başına gerçekleştirmesi şaşırttı.

MENDERES'İ GELİNİ UNUTMADI

Adnan Menderes'in gelini Ümran Menderes, 27 Mayıs askeri darbesinin 55. yılı nedeniyle merhum başbakanlardan Adnan Menderes'i, kabrinin bulunduğu İstanbul Vatan Caddesi'ndeki anıtmezara gelerek andı. Ümran Menderes merhum Başbakan ile birlikte idam edilen Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu için de dua etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun anmaya katılmaması dikkat çekti.

DOĞDUĞU MAHALLEDE HÜZÜNLÜ ANMA

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde, eski başbakanlardan Adnan Menderes'in doğduğu mahalle olan Çakırbeyli'de vatandaşlar, her yıl 27 Mayıs'ta askeri darbenin yıl dönümünde büyük hüzün yaşıyor. Bazı vatandaşlar, darbenin yıl dönümünde üzerinde Adnan Menderes'in fotoğrafının yer aldığı rozetleri takarak, üzüntülerini ifade ederken bazıları da milletin o günleri bir daha görmemesi, yaşamaması temennisinde bulundu.

"ÜLKESİNE HİZMET ETMEKTEN BAŞKA GAYESİ YOKTU"

Darbenin yaşandığı gün 15 yaşında olduğunu, ihtilal haberi ile sarsıldıklarını, ülkesine hizmet etmekten başka bir gayesi olmayan Menderes'in başına gelenlere anlam veremediklerini belirten Çakırbeyli mahallesi Muhtarı Mehmet Demir, darbe olduğu haberini radyodan duyduklarını belirterek, o günleri şöyle anlattı: "O zaman yalnızca radyolar vardı. Sabah ihtilal olduğunu öğrendik. O günden beri 27 Mayıs burada büyük üzüntü ile karşılanır. Menderes'in ülkesine hizmet etmekten başka hiçbir gayesi yoktu. Artık insanlar bilinçlendi. Özgür iradelerinin üzerine ipotek konulmasını artık kimse kabul etmiyor. Ancak bu üzüntü, dünya durdukça devam edecek ve 'keşke bunlar olmasaydı' diye gelecek nesillere aktarılacak."

ADNAN MENDERS'LE İLGİLİ YORUMLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Menderes ve iki arkadaşını darağacına gönderenler, bunu tek bir gaye için yaptılar. Menderes'in akıbetinin, bundan sonra gelecek siyasetçilere örnek olmasını istiyorlardı. Adnan Menderes, Hasan Polatkan, Fatin Rüştü Zorlu, suçlu oldukları için değil, ibretialem olsun diye asıldılar. Bir daha hiçbir siyasetçi vesayet odakları ile mücadeleye giremesin, milletle devleti barıştırmanın gayreti içerisinde olmasın diye bunu yaptılar"

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU: BU MİLLET DARBEYE GEÇİT VERMEYECEKTİR

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Rahmetli Adnan Menderes'i şehitliğe götüren bir darbe yapıldı" dedi. Menderes ve şehit arkadaşlarına rahmet dileyen Davutoğlu, "Bir kere daha hala darbe ve vesayetten medet umanlara haykırıyoruz, bu millet hiçbir zaman bir daha darbeye, vesayete geçit vermeyecektir" diye konuştu.

İETT ÜÇ DURAĞI GÖRSELLE KAPLADI

Türkiye'ye ve dünyaya mal olmuş değerler için vefa durakları tasarlayan İETT, son olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihe geçen başbakanlarından merhum Adnan Menderes için Edirnekapı, Topkapı ve Ulubatlı'da bulunan üç durağı görselle kapladı. Hazırlanan durakta Adnan Menderes'in hayatı ile fotoğrafı yer alıyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Hasan Polatkan Adnan Menderes Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
title