Haberler

Adliyeye Destek Yürüyüşü

"roman Çalıştayı" Sırasında Pankart Açınca Gözaltına Alınan Daha Sonra İse Çıkarıldıkları Mahkemece Tutuklanan Ferhat Tüzer ve Berna Yılmaz Bugün İkinci Kez Hakim Karşısında.

"Roman Çalıştayı" sırasında pankart açınca gözaltına alınan daha sonra ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan Ferhat Tüzer ve Berna Yılmaz bugün ikinci kez hakim karşısında.

Tüzer ve Yılmaz'a destek için Beşiktaş Meydanı'nda toplanan grup, sloganlar eşliğinde adliyeye kadar yürüdü

Ferhat Tüzer'in annesi Hayat Tüzer:

"Bu haksızlığın bir an önce bitmesini istiyorum. Bugün oğlumu almak istiyoum"

Berna Yılmaz'ın babası Yusuf Yılmaz:

"Bu çocuklar bu kadar suçlu mu ki?"

Gençlik Federasyonu üyeleri Ferhat Tüzer ve Berna Yılmaz, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda 14 Mart 2010 tarihinde düzenlenen "Roman Çalıştayı"nda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşma yaptığı sırada "Parasız eğitim istiyoruz, alacağız" yazılı pankart açınca gözaltına alınmıştı. Tüzer ve Yılmaz, daha sonra 'yasadışı örgüt üyesi olmak' gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Bugün ikinci kez hakim karşısına çıkan Tüzer ve Yılmaz'a destek yürüyüşü yapıldı.

BEŞİKTAŞ MEYDANI'NDA TOPLANDILAR

Beşiktaş Meydanı'nda biraraya gelen Tüzer ve Yılmaz'ın aileleri ve arkadaşları, "Parasız eğitim istiyoruz, alacağız", "Parasız eğitim istedikleri için tutuklandılar Ferhat Tüzer ve Berna Yılmaz'a özgürlük" yazılı pankart açtı. Grup, "Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar bizi yıldıramaz", "Parasız eğitim istemek suç değildir", "Öğrenciyiz haklıyız kazanacağız" sloganları attı. Grup adına açıklama yapan Cemal Polat, Ferhat Tüzer ve Berna Yılmaz'ın Roman Çalıştayı'nda pankart açtıktan sonra yaka paça gözaltına alınarak, önce Zeytinburnu Emniyet Müdürlüğü'ne, oradan da İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldüklerini söyledi. Polat, "Burada 3 tutulup mahkemeye çıkarıldılar. Polisin yazdığı senaryo şuan içeride oturan savcılar tarafından onaylandı ve arkadaşlarımız mahkemeye çıkarılıp, 'yasadışı örgüt üyesi' denilerek tutuklandılar. Böylece ülkemiz hukukunun resmi tamamlanmış oldu. Soruyoruz, ne zamandan beri polis parasız eğitim isteyen öğrencileri gözaltına almakla görevlidir? Ne zamandan beri mahkemeler parasız eğitim isteyenleri tutuklamaktadır? Soruyoruz, Parasız eğitim istemek, ülkemizdeki milyonlarca öğrencinin talebini dile getirmek suç mudur? Arkadaşlarımız 9 aydır tutuklular. 30 Eylül'de görülen ilk mahkemede serbest bırakılmadılar. Haklarında 15 yıla varan cezalar isteniyor. Bu ülkenin anayasasında bile parasız eğitim hakkı varken, bu hakkı dile getirmek ağır bir suç sayılıyor" diye konuştu.

BU ÇOCUKLAR BU KADAR SUÇLU MU Kİ?

Ferhat Tüzer'in annesi Hayat Tüzer de, "Her öğrenci gibi benim oğlum da çok büyük haksızlığa uğradı. Bu haksızlığın bir an önce bitmesini istiyorum. Bugün oğlumun tahliyesini istiyorum. Bugün oğlumu almak istiyoum" derken, oğlunun F Tipi cezaevinde kaldığını ve şartların çok ağır olduğunu dile getirdi. Berna Yılmaz'ın babası Yusuf Yılmaz ise, "Bu çocuklar bu kadar suçlu mu ki? Parasız eğitim için bir pankart açtılar, başka bir suçları yok ki. Bu çocuklar serbest bırakılsın" dedi.

Grup, sloganlar eşliğinde davanın görüldüğü Beşikta'taki İstanbul Adliyesi'ne yürüdü. Adliye bahçesinde slogan ve marşlara devam eden grup, arkadaşlarının bulunduğu cezaevi aracına da el salladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title