Haberler

Adliyedeki Dosyaların Yüzde 80'i Sonuçlandırıldı

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Çermik İlçe Adliyesi'ndeki dava dosyalarının yüzde 80'i sonuçlandırıldı. 982 dava dosyasının 776'sı sonuçlandırıldı, 206'sı bu yıla devredildi.

Diyarbakır'ın Çermik İlçe Adliyesi'ndeki 982 dava dosyasından 206'sı 2016 yılına devretti.
Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan bilgiye göre, Çermik ilçesinde 2015 yılında açılan 982 dava dosyasından 776 dosya sonuçlandırılırken, 206 dosya 2016 yılına kaldı.

Çermik adliyesine gelen dava dosyaların hızlı bir şekilde sonuçlandırılması dikkat çekiyor. Genel anlamda yargı sisteminin ağır işlediği ülkede adeta örnek gösterilen bir performans sergileyen Cumhuriyet Savcıları, Hâkimler ve çalışanlar dosyaların hızlı bir şekilde sonuçlandırılmasını sağladılar.

Çermik İlçe Asliye Hukuk Mahkemeleri'nde görülen Tapu veya Nüfus kayıtlarında isim düzeltme ve değiştirme, yaş düzeltme, Kazai rüşt davaları, tenkis ve mirasta iade davası, tapu iptali ve tescili davaları, Vasiyetnamenin iptali davası, alacak maddi ve manevi tazminat davaları, bedel artırımı davası, tespit davası, şirket kararları hakkında ortaklar adına açılacak dava, kooperatif üyeliğinden çıkarma kararının iptaline ilişkin dava, tenfiz ve tanıma davaları, tüketici mahkemeleri davaları ile Sulh Hukuk Mahkemeleri'nde görülen; mirasçılık belgesinin alınması, tevdi mahalli tayini (ödeme yeri belirlenmesi talebi), eşya tespiti, hasar tespiti ve diğer tespit talepleri davaları, her türlü alacak, maddi ve manevi tazminat davaları, kat mülkiyeti kanunundan kaynaklanan ihtilaflar, ihtiyati tedbirler, mirasın reddi, miras şirketine mümessil atanmasına ilişkin davalar, tahliye davaları, vesayet ve kayyum davaları ile kira tespiti ve kira bedelinin artırımı ile ilgili geçen yıl 982 dosya işlem gördü.


Açılan 982 dosyanın 217'si için iddianame hazırlanırken, 559 dosya için takipsizlik kararı verildi. Böylece Çermik ilçesinde açılan 982 dava dosyasının 776 tanesi sonuçlandırılırken, 206 dosya ise 2016 yılına kaldı.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title