Haberler

Adliyede Müvekkillerini, Sahada Kendini Savunuyor

Kardeşine sahip çıkması için babası tarafından kursa gönderilince 11 yaşında tekvandoya başlayan Avukat Taşkın, Milli Takım forması giymeyi hedefliyor Taşkın: "Türkiye'deki şampiyonalarda birçok kez ikinciliğim ve üçüncülüğüm bulunuyor.

DENİZ AÇIK - Eskişehir'de, 11 yaşındayken "kardeşine göz kulak olmak" için başladığı tekvando sporunda katıldığı Türkiye şampiyonalarında dereceleri bulunan Avukat Ebru Taşkın (28), sahada kendini, mahkeme huzurunda da müvekkillerini savunuyor.

Taşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğunda babasının, spora başlayan kardeşine sahip çıkması için kendisini de tekvando kursuna yazdırdığını belirterek, böylece bu branşla tanıştığını söyledi.

Sporu, eğitimi nedeniyle birçok kez bırakma noktasına kadar geldiğini ifade eden Taşkın, şöyle konuştu:

"Ne kadar düşünsem de bırakmadım. Türkiye'deki şampiyonalarda birçok kez ikinciliğim ve üçüncülüğüm bulunuyor. Eskişehir şampiyonluklarım bulunuyor. Avukatlık mesleği ne kadar sosyal olsa da spor konusunda genellikle asosyal olunuyor. Mesleğe ve profesyonel spora devam etmem çok farklı geliyor. Profesyonel olarak spor yapmam, avukatlar arasında ilgi görmemi sağlıyor. Benden savunma dersi almak istiyorlar. Avukatlar kendilerine vakit ayırmalıdır. Birçok spor dalıyla uğraşabilirler."

"Hedefim, Tekvando Milli Takımına seçilmek"

Aynı zamanda şampiyonalarında tekvando hakemliği de yapan Taşkın, müvekkillerinden bazılarının, bu sporla uğraştığını duyunca şaşırdığını vurguladı.

Spor konularına ilgili olduğunu anlayınca onların sorularıyla karşılaştığını anlatan Taşkın, şunları kaydetti:

"Müvekkillerim, tekvandocu olduğunu öğrenince güvenleri artıyor. Hakim, savcı ve meslektaşlarımla spor konusunda görüşmelerim oluyor. Rakiplerim avukat olduğunu öğrenince arkadaşlıklar kurmak istiyor. Hukukçu olduğum için bana daha ciddi yaklaşıyorlar. Çocukluktan beri karşılaşmalara gidiyorum. Hukuk Fakültesinde okurken sporu ihmal ettim. O yüzden milli takıma seçilememiştim. Hedefim, Tekvando Milli Takımına seçilmek."

Taşkın, ailesi, Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Milli Takım Antrenörü İsa Şahin, federasyonun yönetim kurulu üyesi ve Sarar Spor Kulübü Başkanı Alaattin Çoban'a, desteklerinden dolayı teşekkür etti. - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Metin Şahin Eskişehir Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title