Haberler

Adliyede Birlik Platformu Kuruldu

Adalet personelinin haklarını savunmak amacıyla ‘Adliyede Birlik” adıyla platform kuruldu.

Adalet personelinin haklarını savunmak amacıyla 'Adliyede Birlik" adıyla platform kuruldu.

HSYK seçimleri öncesinde kurulan Yargıda Birlik Platformu'nun ardından adalet personelinin haklarını savunmak amacıyla kurulan 'Adliyede Birlik' platformu amacı Adalet Bakanlığı bünyesindeki adliyelerde, ceza infaz kurumlarında, adli tıp başkanlıklarında ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde çalışanları bir araya getirmek ve onlara sosyal hayata zaman ayırmaları için olanak sağlamak olduğunu belirtildi.

Platformun sözcüsü Okan Yılmaz,Adalet Bakanlığı'nın tüm birimlerinde çalışan personelin haklarının bir bütün içerisinde ele alınması gerektiğini belirterek "Hakim ve Cumhuriyet Savcıları temelli bir Adalet Bakanlığı yerine insan temelli yapıya bürünerek memuruyla yükselen bir bakanlık istiyoruz. Haksız disiplin uygulamalarına ve cezalarına maruz kalan adalet memurlarının mağduriyetlerini gidermek ve taşradan çıkartılmayan, uluslararası alandan mahrum bırakılan adalet memurları yerine vizyonu geniş memurlar olsun istiyoruz. Verilen hakların geri alınmaması, adalet personeline psiko-sosyal yardım yapılması, emniyet ve sağlık personeline sağlanan ücretsiz hukuki yardımın adalet personeli içinde sağlanması, fazla mesai ücretlerinin geri verilmesi için Adliyede Birlik Platformu'nu kurduk. İnancımız tam. Sendikalarla da işbirliği içerisindeyiz. Platformumuza katılmak isteyen adalet mensuplarını aramıza katılmaya davet ediyoruz" dedi

Hakim ve Cumhuriyet Savcılarımızla kol kola girerek, birlik ve beraberliğin olduğu Adalet Bakanlığı hayal ettiklerini kaydeden Yılmaz, "Tüm adalet memurlarının özlük haklarının genişletilmesini talep ediyoruz. Zabıt katibiyle, mübaşiriyle, hizmetlisiyle, infaz koruma memuruyla adalet memurlarının yıllardır yerinde saydığı görevde yükselme sisteminin yenilenmesini istiyoruz. Diğer kamu kurumlarda yer alan ara unvan (şeflik vb.) adlandırmaların Adalet Bakanlığı'nda da olmasını düşünüyoruz. Hakim ve Cumhuriyet Savcılarının yapıtaşı olarak kabul edildiği makamlarda bizlerde oturmak ve adaleti tesis etmek istiyoruz. Karşı karşıya gelmek yerine omuz omuza verip Adalet Bakanlığı'nı güçlendirmek ve omurgaya destek vermek istiyoruz. Temel insan kaynağının yalnızca Hakim ve Cumhuriyet Savcılarından ibaret olmadığını, adalet memurlarının da artık görülmesini istiyoruz. Beraber görev yaptığımız Hakim ve Cumhuriyet Savcılarımızla kol kola girerek, birlik ve beraberliğin olduğu Adalet Bakanlığı hayal ediyoruz"dedi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adalet Bakanlığı Okan Yılmaz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title