Haberler

Adliye Önünde "Can Dündar ve Erdem Gül'e Destek" Açıklaması

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in eşi Rakel Dink ve Sanatçı Ferhat Tunç'un da aralarında bulunduğu grup, MİT TIR'ları soruşturması kapsamında haklarında iddianame düzenlenen Can Dündar ve Erdem Gül'e ün iddianameye konu haberlerinin altına imza attıklarını açıkladı.

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in eşi Rakel Dink ve Sanatçı Ferhat Tunç'un da aralarında bulunduğu grup, MİT TIR'ları soruşturması kapsamında haklarında iddianame düzenlenen Can Dündar ve Erdem Gül'e ün iddianameye konu haberlerinin altına imza attıklarını açıkladı. Rakel Dink ve Ferhat Tunç'un da aralarında bulunduğu grup, sabah saatlerinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nın karşısındaki meydanda bir araya geldi. Grup ellerinde, Can Dündar ve Erdem Gül'ün MİT TIR'larıyla ilgili yaptıkları haberlerin küpürlerini taşıdı.

"CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL'ÜN SUÇLARINA İŞTİRAK ETMEK İÇİN BURADAYIZ"

Grup adına basın açıklamasını yapan Şanar Yurdatapan, "Can Dündar ve Erdem Gül'ün suçlarına iştirak etmek için buradayız. Onlar hakkında iki kez müebbet istendi. Yaptıkları iş de bir gazetecilik göreviydi. Devletin sırrını açıklamakla, casusluk yapmakla suçlanıyorlar" dedi. Söz konusu haberlerin yer aldığı gazete küpürlerini dağıttıktan sonra kendileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını anlatan Yurdatapan, "Eğer o bir suç ise biz de aynı suçtan yargılanmak istiyoruz" dedi.

"BEN GAZETECİLERİN BAŞINA GELENLER İÇİN ÜZGÜNÜM"

Rakel Dink ise, "Ben gazetecilerin başına gelenler için üzgünüm. Ben de bu itaatsizlik konusunda destek vermek istedim" diye konuştu. Grup açıklamaların ardından suç duyurusunda bulunmak için adliyeye girdi. Can Dündar ve Erdem Gül'e destek amacıyla kendilerini savcıya ihbar edecek olan isimler şunlar: Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, oğlu Arat Dink, Sanatçı Ferhat Tunç, Şanar Yurdatapan, Gülşen İşeri, Osman Gürhan Ertür, Nevzat Onaran, Süleyman N. Özkaplan, Halil Vecdi Sayar, Bahadır Altan, Necmiye Alpay, Celal Başlangıç." - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ferhat Tunç Hrant Dink Rakel Dink Can Dündar Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title