Haberler

Adliye ile Emniyetin Fotoğrafını Çeken Çocuk Tahliye Oldu

Güncelleme:

Erzurum'da, PKK'lı teröristlerden aldığı 50 TL karşılığında adliye ile emniyet müdürlüğünün fotoğraflarını çekmekten tutuklanan 14 yaşındaki A.Y., tahliye edildi.

Erzurum'un Karayazı İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerden aldığı 50 TL karşılığında cep telefonuyla adliye ile emniyet müdürlüğünün fotoğraf ve videosunu çekmekten tutuklanan 14 yaşındaki A.Y., adli kontrol tedbiri ile tahliye edildi.

GÖREVLİ POLİS MEMURU DURUMU FARKETTİ

Karayazı'ya bağlı Hacıbayram Köyü'nde oturan A.Y., geçen 28 Temmuz günü ilçedeki adliyenin videosunu çekerken görevli polis memuru tarafından fark edildi. A.Y.'nin yanına giden polis memuru, ne yaptığını sordu ve Emniyet Müdürlüğü'ne bilgi verdi. Gözaltına alınan A.Y., çıkarıldığı Karayazı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak Erzurum E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

"PKK KAMPINDA MÜZİK ÇALIP EĞLENİYORDUK"

Aynı köyden arkadaşı V.K. ile 1 yıl önce Kösehasan Köyü'nde düzenlenen festivale gittiklerini anlatan A.Y. mahkemede verdiği ifadesinde, "Kösehasan'da Suat Kara ve Ferman Kara isimli teröristler ile 1 yıl kadar önce tanıştım. Kösehasan'da 15 kadar terörist köyün aşağısında bir yere çadır kuruyor. Biz de 10-15 çocuk yanlarına gidiyoruz. Köyden Naci ve Fuat isimli traktörcüler onların çadırına gelir, örgüt lehine konuşup onları destekler. Kampta müzik çalıyorlar, eğleniyoruz. Onlar, 4-5 haftada bir köye gelip 2 hafta kalırlar. Akşamları dağa gidip, sabah köye inerler. Yolgören köyünde Suat Kara, Ferman Kara, Rochat ve Rohat ile buluştuk. Benden adliye ile emniyetin fotoğraf ve videosunu çekmemi istedi, karşılığında 50 lira ücret verdiler" diye konuştu.

ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDI

Karayazı Sulh Ceza Hakimliği, A.Y.'nin tutukluluk durumunu değerlendirdi. Hakimlik, delillerin büyük oranda toplanması, suça sürüklenen çocuğun delilleri etki edip değiştirmesinin söz konusu olmadığı ve tutuklamada geçen süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verdi. Sulh Ceza Hakimliği, A.Y. hakkında pazartesi ve perşembe günleri imza vermek sureti ile adli kontrol tedbiri uygulanmasını istedi.

Müvekkilinin 30 gün cezaevinde kaldığını bildiren avukat Müşir Deliduman, A.Y.'nin tahliye edilmesinin adil bir karar olduğunu bildirdi.

Müvekkilinin hiç tutuklanmamasının gerektiğini söyleyen Deliduman, "Tutuklamaya sevk eden Karayazı Cumhuriyet Savcısı kanunları ve çocuk haklarını hiçe sayarak işlem yapmıştır. Savcının hukuk katliamı sadece tutuklamaya sevk kararı ile sınırlı değildir. Aynı zamanda bir savcının yapamayacağı ciddi usul hataları yapmıştır. Savcının hatası Sulh Ceza yargıcından dönmüştür" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karayazı Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Türk Bayrağı Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title