Haberler

Adliye'de 3'ü Bir Arada

Güncelleme:

Şanlıurfa aynı anda IŞİD, PKK ve FETÖ'ye ev sahipliği yapan nadir illerden birisi. Bu nedenle Şanlıurfa Adliyesi de, Batı illerindeki adliyelere oranla hem daha yoğun çalışıyor hem de aynı anda farklı illegal örgütlerin yargılanmasına sahne olabiliyor. Dün Adliye'de her 3 örgütten de yargılanan vardı…

Şanlıurfa'da, 15 Temmuz ve çatışmalı ortam sürecinin ardından tüm ülkede olduğu gibi FETÖ, PKK ve IŞİD operasyonları peş peşe yoğunlaşmaya başladı. FETÖ soruşturmaları son sürat devam ederken, bugüne kadar ülke genelinde gözaltına alınan sayısı 35 bini geçti. Şanlıurfa'da da aralıksız süren FETÖ operasyonları kapsamında gözaltılar ve tutuklamalar tüm hızıyla sürüyor. Aynı şekilde 'canlı bomba' eylemleriyle katliam gerçekleştiren IŞİD ile son zamanlarda güvenlik güçlerine yönelik saldırılarını arttıran PKK ile mücadele de hız kesmeden devam ediyor. Tüm bu illegal örgütlere aynı anda ev sahipliği yapan illerden birisi de Şanlıurfa. Polisin gerçekleştirdiği operasyonlar kapsamında gözaltına alınanlar emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edildi. Ve aynı gün içerisinde hem PKK hem IŞİD hem de FETÖ şüphelileri yargılandı.

FETÖ ŞÜPHELİLERİNDEN 12'Sİ TUTUKLANDI
Şanlıurfa Adliyesi'ne dün ilk etapta otobüsle Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) şüphelileri getirildi. Yargılanan 20'ye yakın şüpheliden 12'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Örgütle bağlantısı olduğu belirlenen sağlık personellerine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında doktor ve hemşirelerin de bulunduğu 12 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi. Geriye farklı kesimlerden alınan 8 FETÖ şüphelisi daha yargılanmaya devam etti.

4 KİŞİ PKK PROPAGANDASINDAN YARGILANDI
Şanlıurfa'da, katıldıkları radyoda "terör örgütü propagandası" yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve aralarında HDP İl Eş Başkanı Ayşe Sürücü'nün bulunduğu 4 kişi de aynı gün içerisinde adliyeye sevk edildi.
Kapanan Radyo Karacadağ'daki bir programda, PKK propagandası yaptıkları gerekçesiyle HDP İl Eş Başkanı Ayşe Sürücü, DİSK Genel-İş Şube Başkanı Sadık Demir, radyo çalışanları Mizgin Çay ve Salih Erbekler 3 gün önce gözaltına alınmıştı. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan şüpheliler, hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Yargılanmaları geç saatlere kadar sürdü.

IŞİD ŞÜPHELİLERİ DE GETİRİLDİ
En hareketli günlerinden birisini yaşayan Şanlıurfa Adliyesi, aynı gün içerisinde IŞİD şüphelilerine de ev sahipliği yaptı. Geçtiğimiz hafta polisle kovalamacanın ardından yakalanan 4 şüpheli ile Yenişehir Veysel Karani Mahallesi'ndeki bir eve düzenlenen operasyonla gözaltına alınan 7 kişi de emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Yaşam Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title