Haberler

Adli Yıl Açılışı Sebebiyle Tören Düzenlendi

Güncelleme:

Gümüşhane'de adli yıl açılışı nedeniyle tören düzenlendi.

Hükümet Konağı karşısındaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene, Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Said Serhan Hançerkıran, Gümüşhane Adalet Komisyonu Başkanı Asabil Yırtıcı, Gümüşhane- Bayburt Bölge Barosu Başkanı Avukat İsmail Taştan, Gümüşhane Garnizon Komutan Vekili Albay Hasan Metin, Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, hakim, savcı ve avukatlar ile adliye personeli katıldı.

Törende konuşan Hançerkıran, yargı ve adalet çalışanları için yoğun ve heyecanlı bir sürecin başladığını belirtti.

Hançerkıran, haksızlık ve hukuksuzluk bahçesinde yetişen dikenlerin milletin başına bela olmamasının ancak adalet ile mümkün olacağını kaydederek, "Adalet yeterince hızlı, tarafsız ve bağımsız olmak zorunda. Adalet, derde derman olmak ve hakkı tutup ayağa kaldırmak zorundadır" diye konuştu.

Yırtıcı ise, devletin bekası için hukuk devleti ilkesinin devlet yönetimine hakim olması, devlet aklının hukukla çalışması, bütün eylem ve işlemlerin hukuk çerçevesinde karara bağlanmasının önem arz ettiğini kaydetti.

Baro Başkanı Taştan da sorunsuz ve problemsiz bir adli yıl açılışında birlikte olmanın en büyük temennileri olduğunu ifade ederek, "Evrensel hukukun tüm unsurlarıyla uygulandığı, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin en ayrıntısına kadar dikkat edildiği, özgürlükçü, tam bağımsız, herhangi bir şekilde yürütmeye bağlanmayan bir yargı oluşması ve devam etmesini diliyorum" dedi. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

İsmail Taştan Gümüşhane Bayburt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title