Haberler

Adli Yıl Açılışı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hatipoğlu: ''Yargının bütün renklerini temsil edecek etnik köken, mezhep, siyasi görüş ayrımı gözetmeyip, kimlik siyaseti gütmeyecek ve emaneti ehline tevdi edecek yapılanmayı ilke edinmiş bir HSYK'ya ihtiyaç vardır''

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, "Yargının bütün renklerini temsil edecek etnik köken, mezhep, siyasi görüş ayrımı gözetmeyip, kimlik siyaseti gütmeyecek ve emaneti ehline tevdi edecek yapılanmayı ilke edinmiş bir HSYK'ya ihtiyaç vardır" dedi.

Bakırköy Adliyesi'nde yeni adli yılın açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Selami Hatipoğlu, 2010'da yapılan Anayasa değişikliği ile yargının kronik meselelerinin demokratik ve adaletli bir şekilde çözümünün amaçlandığını söyledi.

İlk derece mahkemelerinde görev yapan meslektaşlarının büyük çoğunluğunun terfi, disiplin ve yer değiştirme gibi konularda kendilerini güvende hissetmediğini anlatan Hatipoğlu, şunları kaydetti:

"Hak alıp verme gibi ulvi görevi ifa etmesinden dolayı peygamber postunda oturduğu kabul edilen hakimlerin, kendi haklarını aramada yardımcı olabilecek ve kendilerini güvende hissetmeyi sağlayacak bir HSYK yapılanmasına sahip olmayışlarını düşünmeleri ne yaman bir çelişkidir. Artık bu ilkel çatışma ve çekişme ortamına son verilmelidir. Yargının bütün renklerini temsil edecek etnik köken, mezhep, siyasi görüş ayrımı gözetmeyip, kimlik siyaseti gütmeyecek ve emaneti ehline tevdi edecek yapılanmayı ilke edinmiş bir HSYK'ya ihtiyaç vardır."

Başsavcı Hatipoğlu, birlik olunması gerektiğini ve yargıdaki her türlü illegal veya gayriyasal oluşuma geçit verilmemesi gerektiğini belirtti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Bakırköy Adliyesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title