Haberler

Adıyaman Üniversitesi'nde Mezuniyet Töreni

Adıyaman Üniversitesi mezuniyet töreninde, dereceye giren başörtülü öğrenciye diploması, Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın tarafından verildi.

Adıyaman Üniversitesi mezuniyet töreninde, dereceye giren başörtülü öğrenciye diploması, Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın tarafından verildi.

Altınşehir Mansur Yardımcı Stadı'nda gerçekleştirilen mezuniyet töreni, renkli görüntülere sahne oldu. Adıyaman Üniversitesi'nden 4 bin 875 öğrenci mezun olurken, öğrencilerin mezuniyet sevincine aileler de ortak oldu. Mezuniyet törenine Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Adıyaman Üniversitesi akademik ve idari personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mezuniyet töreni, diplomalarını alacak öğrencilerin kortej yürüyüşü ile yerlerine geçmesinin ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ile 2011-2012 öğretim yılı Fen Edebiyat Fakültesi ve Üniversite birincisi Hacer Şancı birer konuşma yaptı.

Vali Ramazan Sodan; "Adıyaman Üniversitesi'nin geldiği seviyeyi görünce, Adıyamanlıların ümit ve heyecanlarında ne kadar haklı olduklarını daha iyi görebiliyorum. Çünkü Adıyaman Üniversitesi her alanda hızlı ve örnek bir gelişme içerisindedir. Üniversitemiz, açtığı fakülte ve bölümleriyle, her geçen gün biraz daha artan akademik ve idari personel kadrosuyla, 13 bin 500'ü aşan öğrenci mevcuduyla bu bölgenin yükselen bir değeri olmuştur. Adıyaman Üniversitesi bu gelişme temposuyla inanıyorum ki bu şehrin kültür ve sanat yaşantısına olumlu katkılar yaptığı kadar, Adıyaman sanayisinin, turizminin ve ekonomisinin gelişimine de büyük katkılar sağlayacaktır. Adıyaman Üniversitesi'nin bu hızlı ve istikrarlı gelişmesini sürdüreceğine inancım sonsuzdur" dedi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş ve Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, yaptıkları konuşmalarda mezun olan öğrencileri ve ailelerini kutlayarak, hayatlarında başarılar dilediler.

Mezun olan öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, "Adıyaman Üniversitesi'nde gösterdiğiniz başarıyı ümit ediyorum ki bundan sonraki hayatınızda da göstereceksiniz. Burada kazandığınız bilgi, beceri ve donanım yolunuzu aydınlatacaktır. Yeterki doğru bir hedefiniz ve ona ulaşmak için hayalleriniz olsun. En büyük hayalim Adıyaman'ı bir ilim ve kültür merkezi haline getirmektir. Bu hayalin gerçekleşmesi, başta üniversitemiz mensupları olmak üzere gönlünde Adıyaman sevdası olan herkesin çok çalışmasına bağlıdır. 2006 yılında kurulan Adıyaman Üniversitesi, büyümesini hızlı ve temkinli adımlarla sürdürmektedir. Bir taraftan fiziki yapılanmasını süratle tamamlamaya çalışan üniversitemiz, diğer taraftan asli görevi olan bilimsel faaliyetlerde derinleşmenin ve yüksek kalitede bir eğitim seviyesine ulaşmanın çabası içerisindedir. Biz bu doğrultuda önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Akademik ve idari kadromuzu her geçen gün daha da zenginleştirmekteyiz. Öğretim elemanı sayımız 552'ye öğrenci mevcudumuz 13 bin 500'e ulaştı. Bu artış dengeli bir biçimde devam edecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Fen Edebiyat Fakültesi ve üniversite birincisi Hacer Şancı ile diğer fakülte ve yüksekokul birincileri yaş kütüğüne plaket çaktılar.

Adıyaman Üniversitesi'nin bu yılki törenlerinde bir ilk yaşandı. Adıyaman Jandarma Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, başörtülü olan Ön Lisans Programları 2.'si Sağlık Hizmet Meslek Yüksek Okulu öğrencisi Fadime Akkuş'a diplomasını verdi. Albay Yalçın, daha sonra öğrenciye plaket ve hediyesini de takdim etti.

Protokol üyeleri tarafından dereceye giren öğrencilere başarı belgesi ve ödüllerinin verilmesi, kep atma töreni ile devam eden programda, havai fişek gösterisi gerçekleştirildi. Tören, kokteyl ve Sanatçı Kadir Hanbay konseri ile sürdü.

Mezuniyet sevinçlerini aileleri ile yaşayan öğrenciler, konserde halay çekerek eğlendiler. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adıyaman Üniversitesi Necip Büyükaslan Ramazan Sodan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title